Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Узећемо кредите од Арапа да би платили дугове; од данас су странци моји саветници

0

vucic.sns_

(РТС)

Вучић: Кредит из УАЕ од две до три милијарде долара
Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да очекује да Србија од Уједињених Арапских Емирата добије кредит од две до три милијарде долара на период од 20 до 30 година и да тим новцем врати дугове који је највише оптерећују.

Строс Кан и Гузенбауер саветници

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће бивши генерални директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс Кан бити саветник владе и најавио да бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер долази 20. септембра у Београд и биће такође саветник владе.
Према његовим рецима, Строс Кан ће саветовати министра финансија, потпредседника Владе и премијера и помагати Србији како да репрограмира дугове.

Вучић је Радио-телевизији Србије рекао да ће остатак тог новца бити уложен у привреду како би се запослио што већи број људи и како би земља полако изашла из кризе.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

„Очекујем да шеик Мухамед из Уједињених Арапских Емирата посети Србију у наредним недељама“, рекао је Вучић и додао да је њега као свог пријатеља замолио за кредит од две или три милијарде долара које је УАЕ давала неким арапским земљама.

Указујући на тешко стање у Србији, потпредседник владе је рекао да Србија следеће године само на отплату камата мора да потроши милијарду евра.

„Људи у Србији морају да разумеју да је пред нама тежак период, али из кога ћемо изаћи много јачи и озбиљнији и да будемо лидери у региону. Мораћемо да нађемо мере којима ћемо да подстакнемо привреду’, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Србија изменити Закон о раду како би подстакла запошљавање, као и да ће изменити порески систем.

„Мораћемо да створимо бољи бизнис амбијент, да се на грађевинску дозволу не чека годину, две, три. Мораћемо да донесемо и нови закон о раду. Разговараћу са синдикатима у понедељак, можда ћемо се сложити, можда не“, рекао је Вучић.

Лидер СНС-а је изразио наду да ће Влада Србије „изгурати пун мандат“, а за премијер Ивицу Дачића је рекао да није грешио ни у спољној ни у унутрашњој политици.

„Одлуке смо доносили заједнички и консензусом. У интересу Србије је да влада изгура пун мандат, а да ли ће се то догодити, то не знамо“, рекао је Вучић.