Прочитај ми чланак

ЦИРКУС Вучић: Учим на факултету, положио сам до сад девет или десет колоквијума

0

Председник Србије Александар Вучић последње дане 2020. године проводи радно... Данас је био у Зајечару и обишао је радове на неколико важних пројеката. Дружио се са децом, обишао је изградњу храма, и положио камен темељац за, како је рекао, кућу зајечарског фудбала, односно један од шест нових стадиона у Србији који ће бити изграђени уз Национални стадион у Београду. Председник Србије говорио је и о дијалогу са опозицијом.

Пре него што испуни обећање и остави све да мало одморе током празника, председник је са колегама посетио Зајечарце.

Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Директно из хеликоптера отишао је у реконструсиану основну школу, па право у фискултурну салу на тренинг са малим кошаркашима, којима ће можда бити тренер ускоро, када стекне диплому.

„Супер вежбају, а и ја учим на свом новом факултету, тако да… Па положио сам до сад девет или десет колоквијума“, казао је Вучић.

После вежбе дочекали су га поклони…

Ничић: Позади је застава Србије…

Вучић: Кажу да је број за мене – зато и изгледају као чамац ове патике… и застава је увек за мене, једина застава

… а добио је и новогодишње честитке.

Дете: Ова школа сад је много лепша. Без Вас, ова школа не би била овако лепа…

Учитељица: Све најлепше Вам желимо у Новој години, да добро наставите да радите…

Вучић: Ја сам само радио свој посао, а вас двоје сте ти који чините ову школу лепом.

Потом је обишао и радове на изградњи храма „Вазнесења Господњег“.

Вучић: Колико је висока ова купола?

Владика: Мислим да је око 18 метара.

Вучић: Није мало… није мало…

Туру је завршио са лопатом у рукама – са градоначелником Бошком Ничићем започео је радове на атлетском стадиону, вредном 28,5 милиона евра.

„Када видите како пројекат тог стадиона изгледа, заиста, али заиста личи као да је овде на ‘Краљевицу’ слетео један прелепи свемирски брод. И сви они који причају да ће то наудити парк-шуми ‘Краљевица’ – лажу народ“, казао је Ничић.

Свима који у близини живе скочиће цена квадрата, вели председник, као и у случају будућег националног стадиона у Сурчину, али то није једини бенефит пројекта.

„А који то стадион имамо покривен у Србији? Па том нам није ни ‘Рајко Митић’, ни ‘ЈНА’ или ‘Маракана’ или ‘ЈНА’ или како се већ зову, више није ни важно. Имаћете лепотицу од стадиона где ће моћи да долази и игра… и где неће да долазе да играју само ‘Звезда’ и ‘Партизан’ и ‘Војводина’ и ‘Ниш’, већ ће долазити и репрезентација Србије да игра“, изјавио је Вучић.