Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ: Не смемо опет да дозволимо неконтролисано запошљавање …

0

Председник Александар Вучић наставио је у петак дводневну посету Пчињском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије", обиласком Владичиног Хана.

Вучић ће, потом, у Врању положити камен темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности и обићи Винарију „Алексић“.

Одатле ће отићи у Трговиште, где ће посетити фабрику дечијих креветаца „Симпо“ Радовница и реконструисану зграду Средње стручне школе „Милутин Бојић“, а затим и у Левосоје, у обилазак Основне школе „Вук Стефановић Караџић“.

Председник Републике ће затим разговарати у Бујановцу са грађанима у центру тог места, а посету Пчињском округу завршиће обиласком фабрике „Јумко“ у Врању. 

Председник је у четвртак почео кампању „Будућност Србије“ обиласком трасе Коридора 10 у Грделичкој клисури, а затим се заједно са премијерком Аном Брнабић обратио грађанима Пчињског округа у центру Врања.

09:24 – ВУЧИЋ: НЕ СМЕМО ОПЕТ ДА ДОЗВОЛИМО НЕКОНТРОЛИСАНО ЗАПОШЉАВАЊЕ
Председник Александар Вучић изјавио је данас да је и даље на снази одлука о забрани запошљавања у јавном сектору, јер држава не сме опет себи да дозволи неограничено запошљавање и увећавање јавног сектора.

Вучић је током посете вртића „Пчелица“ у Владичином Хану, у разговору са управом установе, рекао да су му се у више вртића жалили да им треба више запослених, али да је ту препрека одлука владе о забрани запошљавања.

Он је подсетио да владина комисија одобрава нова запошљавања у сваком случају посебно.

„Одлуку о забрани запошљавања смо донели зато што оног секунда када пустите да министри одлучују о томе да се сви могући запосле и да троше све више пара, а то је најлакша одлука, онда имамо превелику потрошњу због запошљавања у јавног сектору без контроле“, рекао је Вучић.

Он је поручио да то државна каса то не може да издржи и да не можемо да се понашамо „попут пијаних милијардера“, као што је пре био случај.

„Не можемо да дозволи да опет јавни сектор буде неупоредиво већи и да буде поново издржаван од стране приватног сектора и зато ту одлуку и даље имамо“, подвукао је Вучић.

Председник је додао да је за њега финансијска дисциплина од пресудног значаја.

„Смеју ми се када говорим о суфициту у буџету и смањењу јавног дуга, али ако то немамо, лако ћемо да уђемо у спиралу пропасти, као што је то било до 2012. године“, рекао је Вучић.

https://twitter.com/srbininfo/status/1093621043976171520

09:11 – КРАТАК ПРЕДАХ У КАМПАЊИ
Председник Србије Александар Вучић објавио је јутрос фотографију на инстаграм профилу „Будућност Србије“, на којој се види да се припрема за нови радни дан, током којег ће обићи Владичин Хан, Трговиште, Сурдулицу, Бујановац, Левосоје и Врање.

„Шоља чаја за почетак новог дана“, стоји испод фотографије на којој се види како председник сумира претходни дан и припрема се за наставак кампање.

Снимак је настао у мотелу „Предејане“, чијим је запосленима председник захвалио на гостопримству. 

08:53 – ВУЧИЋ У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ

Председник Александар Вучић наставио је у петак дводневну посету Пчињском округу, у оквиру кампање „Будућност Србије“, обиласком Владичиног Хана. Он је у том граду обишао реновирани део Предшколске установе „Пчелица“, а испред вртића сачекали су га окупљени грађани. Председник је дочекан на традиционалан начин, уз погачу и со.

Иначе, реконструкција дела вртића реализована је у оквиру пројекта проширење мреже установа за предшколско васпитање на територији општине Владичин Хан. Вредност пројекта је 16,29 милиона динара, од чега је Влада Србије издвојила око 13 милиона динара.

Пројекат се финансира преко кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић. Вртић тренутно прима 123 деце, а када буде проширен капацитет ће бити 150 места. Након обиласка, председник ће посетити фабрике намештаја за угоститељске објекте ГН Комерц и фабрике намештаја DN Company у Владичином Хану. Затим ће у Сурдулици обићи Дом за пензионере и стара лица.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!