Прочитај ми чланак

Вучић Тачију: Србија је чланица УН, а ви нисте, размислите о томе

0

Председник Србије Александар Вучић је данас у изјави у Њујорку поручио председнику Косова Хашиму Тачију да је Србија чланица Уједињених Нација, а да Косово то није.

У изјави за београдску ТВ „Пинк“, Вучић је рекао да приштински званичници треба да то имају у виду кад размишљају о компромису.

Вучић је у уторак изјавио да председник Косова „лута ходницима седишта УН“, на шта је Хашим Тачи рекао да се осећа добро када зна да је Вучић ушао у седиште УН „посредством народа Косова“.

Вучић је, на питање новинарке „Пинка“ о тој изјави Тачија, рекао да ће сутра говорити у УН око 17.30 у великој сали Генералне Скупштине УН, и реторички питао када Тачи говори: „А моје питање је кад ти говориш Хашиме? Па никад, па улазио на врата или не, Србија је у УН, а ви нисте и добро је да то знате, па да размислите желите ли компрмис“, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да га је за шефа државе и „народ Косова изабрао“ и да верује да ће и убудуће Срби с Косова гласати за тамошњу Српску листу, односно за Вучићеву Српску напредну странку и њене коалиционе партнере.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!