Прочитај ми чланак

Вучић: Шешељ не представља ни парламентарну странку, а камоли држави!

0
Фото: Танјуг - Зоран Жестић

Фото: Танјуг – Зоран Жестић

Братислава — Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да Србија неће слати никакве иритирајуће поруке никоме у региону поводом инцидента Војислава Шешеља.

Поводом тога што је Шешељ јуче у Београду спалио заставу Хрватске, Вучић је рекао да Шешељ не представља ни парламентарну политичку странку, а камоли државу.

„Нећу да говорим онима који би да искористе сваки инцидент да усмере негативну пажњу на Србију. Србија неће слати никакве иритирајуће поруке никоме у региону. Србија жели мир. Србија жели стабилност и такву политику ћемо да водимо“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре после састанка с премијером Словачке.

Вучић је као „пакост“ Хашког трибунала означио и привремено ослобађање Шешеља и захтев да буде враћен у Хаг.

„Да се насмејете: Пре четири месеца Хашки трибунал желео је да напакости мени враћањем Шешеља, а сада опет желе том истом Вучићу да напакосте, па да га (Шешеља) врате. Надам се да ће у међувремену у Хашком трибуналу да се договоре да ли је (Шешељ) болестан или није. А Србија поштује међународно право“, рекао је Вучић.

Председник Владе Србије посету Словачкој почео је синоћ, радном вечером са шефом словачке дипломатије Мирославом Лајчаком, а данас је, након кратког сусрета с председником Словачке Андрејом Киском, разговарао с главним домаћином, премијером Робертом Фицом.

Двојица премијера учествују по подне на Српско-словачком пословном форуму, а посету Братислави Вучић завршава сусретом с председником Парламента Петром Пелегринијем.

 

Beta, Tanjug