Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ против СТЕФАНОВИЋА (I део) „НЕ“ Андреју и улога Хркаловићке

0

Сукоб Александра Вучића и Небојше Стефановића почео је од битке за градски одбор СНС, преко појаве Дијане Хркаловић у МУП, лажне министрове дипломе, афера "Крушик", рата између Вучића и Гашића (БИА) с једне, и ГИМ, односно оца Стефановића с друге стране, отимања хотела "Шумадија" од стране Бранка Стефановића, његова пословна посета Саудијској Арабији, па Италији, улоге Слободана Тешића, операције Јовањица", до твитова Жељка Митровића, текста у Српском Телеграфу, који је близак власти, извлачења на светло јавности Стефановићевог кума Александра Папића...

Још много тога што се десило у последњих годину дана показује размере и дубину сукоба између браће Вучић и Небојше Стефановића. Кренимо редом…


Како Директно.рс сазнаје, сукоб између председника Вучића и министра Стефановића почео је одбијањем Стефановића да напусти позицију председника градске организације СНС по избору на високу државну функцију.

Ту чињеницу брат председника Србије Андреј Вучић видео је као шансу да после преузимања целе странке кроз Извршни одбор, преузме и Београд. На Вучићев предлог Стефановићу „да се повуче са партијске функције јер ће као министар полиције имати пуно обавеза“, Небојша је одговорио „да није проблем и да ће моћи све да постигне“. Али је због тог НЕ и уследила казна: На места државних секретара у МУП-у постављене су Биљана Поповић Ивковић и Дијана Хркаловић.

Хркаловић је временом формирала своје јединице у оквиру МУП-а и де факто преузела вођење министарства, чиме је Стефановић постао мета подсмеха свих. Лучани, у којима се на дан избора појавила без знања министра, довела су Стефановића у позицију да понуди оставку коју је тада Вучић одбио. Повезаност Дијане са убијеним Александром Станковићем званим Сале Мутави, као и блискост са кавачким кланом, који је био протежиран од стране српских власти, постала је јавна тајна. Последице мешања власти у нарко бизнисе су десетине убистава на улицама Београда. Према званичним подацима број мафијашких убистава је у односу на године пре доласка на власт СНС-а повећан четири пута.

Ту чињеницу је Стефановић искористио, испословао посету Америци, одакле се вратио са јасним налогом добијеним од ФБИ и ДЕА да Дијана Хркаловић мора да буде смењена. Тако је свемоћна „госпођа министарка“ нестала у једном дану и нико за њу више никада није чуо. Истовремено, њеним одласком се број убистава смањио.

Одлазак Хркаловићке био је велика победа Небојше Стефановића и шамар Вучићу. А одговор је брзо уследио…

Наставиће се…

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!