Прочитај ми чланак

Вучић против Стефановића (4) Режимски медији: Министре, одлази!

0

СБПОК је податке о "Јовањици" имао месецима, али се, као што је Директно.рс писао, чекало на зелено светло да се крене у акцију.

О хапшењу и тонама дроге која је покривена се ћутало више од недељу дана!? После много покушаја да се цела ствар заташка од стране врха СНС, информација се појавила у независним медијима, који су је добили директно из полиције. После тога никакво заташкавање није било могуће. Полиција никад није одговорила зашто јавност о тонама заплењене дроге није обавештена десет дана.

Ухапшени Предраг Колувија био је у контакту са многим људима из врха СНС, као што је члан градског већа Београда Драгомир Петронијевић, иначе кадар који је пребегао од Стефановића ка Андреју Вучићу. Посланик Народне странке Мирослав Алексић је саопштио да је Колувија приликом хапшења покушао да позове Андреја Вучића! Ово је после скоро месец дана демантовао начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић, али на начин да свако може да види да је изјава дата као последица великог притиска.

Медији које контролише власт добили су одобрење директно од Александра Вучића да објављују негативне информације за Министарство унутрашњих послова. Тако је 3. јануара у Српском Телеграфу, блиском власти, нападнут поменути Миленковић, који је директно руководио акцијом „Јовањица“, по налогу Стефановића. Такође, писање таблоида на површину је извукло и Александра Папића, Стефановићевог кума и пословног сарадника, главног човека министра полиције, задуженог за све – од куповине одела и гардеробе за Стефановића до послова вредних милионе евра. Јасно је да је овај текст објављен директно по налогу председника Србије.

А онда, још једна потврда да се министар Стефановић „пушта низ воду“ уследила је два дана касније, када се власник Пинка Жељко Митровић осврнуо на хапшење малчанског берберина и исмејао МУП због дуге потраге за силоватељем из Малче.

– Хиљаде полицајаца, стотине дронова, десетине хеликоптера, најновији Мигови, најмоћнија прислушна технологија, најсавременије наоружање и све српске службе коначно “уватише” малчанског берберина како пије пиво у свом селу – написао је Митровић на свом Твитеру.

Иако министар Стефановић није одговорио на нападе иза којих стоје председник Србије Александар Вучић и његов брат Андреј, ове чињенице показују да постоји сукоб између Вучића и Стефановића, у којем ће дебљи крај извући министар унутрашњих послова. Како је Директно.рс писао, сукоб између њих двојице је кулминирао, а сада се чекају избори и званична потврда да се министру ближи крај, када је у питању државна функција. У најбољем случају по њега, биће му намењена функција у странци.

У сутрашњем петом наставку читајте: Ко је Александар Папић? Како је из Прибоја стигао до Атине и власништва над београдским кафићима? Чије су вила и јахта у Атини? Ко заиста руководи тендерима у МУП…