Прочитај ми чланак

„Вучић продаје све оно за шта су се преци борили“

0

"Карађорђе се борио за ослобођење народа од турског зулума, а данас Вучић продаје све оно за шта су се наши преци борили. Продаје реке, шуме, планине и нашим парама плаћа да се слика са светским лидерима. Странка слободе и правде има план за добар живот који се заснива на поверењу у људе. Потребно је подићи плате здравственим и просветним радницима, потребно је да српском сељаку повећамо субвенције и то је могуће урадити када се прекине ланац корупције", истакао је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Данас је у Рачи Крагујевачкој основан Иницијативни одбор Странке слободе и правде, а у Шумадији је том приликом био заменик председника ССП Борко Стефановић, који је обишао и село Вишевац, да би се испред споменика Карађорђу Петровићу обратио мештанима и указао на све проблеме.

Borko Stefanović u Rači Kragujevačkoj FOTO: SSP

– Српски Вожд Карађорђе борио се за ослобођење народа од турског ропства, и зулума. Данас Александар Вучић распродаје све оно за шта су се наши преци борили и изборили и претвара нас у колонију. Он продаје наше реке, шуме, продаје земљу по којој газимо и од које живимо. Наше људе Вучић нуди као јефтину радну снагу, а нашим парама плаћа да се фотографише са светским лидерима, док Србија пропада и нестаје. Пропада од корупције по којој смо шампиони у Европи по налазу института у Базелу, а нестаје јер људи одавде беже трбухом за крухом, али и мозгом за достојанством – рекао је Стефановић и додао:

Borko Stefanović u Rači Kragujevačkoj FOTO: SSP

– Странка слободе и правде има план за добар живот који се заснива на улагању у људе. Потребно је да подигнемо плате здравственим радницима, јер ако то не урадимо – ускоро неће имати ко инекцију да нам да. Потребно је да вратимо достојанство просветарима којима свакога јутра у руке предајемо највреднине што имамо – нашу децу. Потребно је да српском сељаку дамо субвенције и гарантујемо откупне цене да би он могао да настави да нас храни. „Може Србија“ то да уради, али када прекинемо ланац корупције и бесмислених пројеката који служе само да се богате режимски људи, док грађани сваким даном живе све лошије.

Током обиласка села Сепци Стефановић је у разговору са мештанима истакао да је недопустиво да општина и власт лажу и поткрадају грађане Шумадије, тако што им не исплаћују обећани новац за комасацију земљишта, док за то време један од директора Коридора Србије Александар Сенић несметано прави своје привредно царство у Сепцима, а не зна се одакле му новац.