ВУЧИЋ ОПОЗИЦИОНАРУ: Дођи мени лупи васпитну уместо Весићу, нађи јачег од себе

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су четири особе које су палиле књигу заменика градоначелника Београда Горана Весића "сви из Савеза за Србију, који су до сада били на најмање 15 скупова".

Гостујући на Пинку, Вучић је рекао да надлежни испитују тај случај, али да он зна да су сва четворица из СЗС-а и да ће, кад буду изнети докази, сви видети да је СЗС спиновао да је паљење књиге намештено.

Foto: Printscreen

Вучић је поновио да је овакав чин први после нацистичких протеста против Јевреја и Харадинајевог паљења српске робе. Додао је да би „они убили Весића да момци који су га чували нису били јачи“ и позвао представнике опозиције који прете Весићу да га оставе на миру и да слободно ударе на неког јачег.

„Дођи мени лупи васпитну уместо Весићу, нађи јачег од себе“, поручио је Вучић опозиционару чије име није рекао, већ само да је, како тврди, „повезан са наркоманијом и криминалом“.

Вучић је рекао да ће српско тужилаштво испитати тврдње лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића да му је неко нудио мито да изађе на изборе, али је додао да „тужилаштво не може да га нађе на Балију“.

Председник је осудио и увреде на Твитеру на рачун водитељке емисије Упитник на РТС-у Оливере Јовићевић и рекао да је срамота да „мајку девојчице од 19 година“ неко назове проститутком.