Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОПЕТ СЛАГАО: Стрељају чим прескочите ограду Беле куће?!

0

Као и у случају перача прозора у Америци који, по Вучићу, гину на сваких 10 секунди, тако је опет "напеналио" САД у изјави да они који прескоче ограду Беле куће буду одмах изрешетани?!

Лидер Српске Напредне Странке данас је одржао још једну конференцију за новинаре поводом инцидената испред зграде председништва на протесту „1 од 5 милиона“.

Том приликом је рекао упоређујући ситуацију у Србији са Сједињеним Америчким Државама, да би демонстранти били изрешетани уколико би прескочили ограду Беле куће?!

Наиме, Бела кућа извештава јавност кад дође до прескакања ограде и упада у посед када су у питању наоружане особе означене као терористи и озбиљна претња за Председника. С друге стране, извештавају и да релативно често ограду прескачу млади који желе да се фотографишу.

Обезбеђење Беле куће одмах реагује, а у случају  да је особа наоружана, потпуно другачије се поступа према њој него према ненаоружаним тинејџерима који су дошли на направе селфи. Ипак, чак ни наоружани терористи се не стрељају од стране обезбеђења на лицу места (примери из 2014. и 2015. године).