Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О СВЕТИЊАМА НА КОСМЕТУ „Изгубили смо и Острог па се нико није бунио“

0

Говорећи о историјском развоју дешавања на Косову и томе како се положај Србије плански деградирао, председник Србије Александар Вучић поменуо је и српске светиње на Косову због којих су многи острашћени и због којих врло бурно реагују приликом дијалога о Космету.

Председник Србије је рекао да се и Црна Гора отцепила од Србије и да је тада изгубљена једна од највећих светиња, мислећи на манастир Острог.

Он каже да је то подједнако велики губитак за Србију, али да тада није изазвао такав гнев у народу, што њему није јасно.

– Колико ја знам и Острог нам је светиња и то једна од највећих па нико на то није бурно реаговао. Сви сте ћутали и правили се луди – био је недвосмислен Александар Вучић.

Додао је да је његов посао да људима саопшти истину, горку, понекада непријатну али само истину.

“Борићу се за наш народ на КиМ и за Косово и Метохију. Дуга и тешка борба се водила око Косова. Ако посматрамо 2000 година уназад видјећемо да су се власти мењале, а број Срба смањивао. Први пут 1999. године Албанци представљају већину и то у тренутку највећег прогона Срба – наставио је Вучић и додао:

– Ко су нам пријатељи и да ли имамо право да будемо непријатељи са онима од којих у великој мери зависи наша будућност? Да ли смо себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином – рекао је Вучић.

Председник је истакао да је Његош говорио да је самообмана убитачна и за људе и за народе и упитао да ли смо у Србији свесни тога да ако обмањујемо себе не значи да ћемо сами себе успјети и да преваримо.

– Нећемо сутра имати онолико Косово у Србији тако што ћемо се грчевито држати својих маштарија. Не вреди то што кривимо реалност, селективно бирамо информације и покушавамо да то уклопимо у оно што ми желимо… – примијетио је Вучић.

Он је навео да није случајно Исидора Секулић рекла да смо ми народ који у стварност не верује и који стварност не воли.

– Вјере и љубави за реалност никада нисмо имали. Не иде то и време је да отворено изабремо између слатке лажи и горке истине – истакао је Вучић.

Председник Александар Вучић указао је данас да се дуга и вишевекована борба водила око КиМ, али и око Војводине и других делова Србије.

– У некима смо победили, а некима изгубили – нагласио је Вучић и истакао да поразе никада нисмо хтели да прихватимо и када смо их дожвиљавали заредом у кратком временском периоду, рекао је он.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!