Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О САНКЦИЈАМА РУСИЈИ и о својим разговорима са америчком страном

0

Председник Aлександар Вучић је за београдски лист "Aло!" дао интервју у којем је говорио и о српској спољној политици, односно о свом састанку са америчким дипломатом Хојтом Јиом, као и о томе да ли ће, док траје његов председнички мандат, Србија, под притисцима Запада, завести санкције Русији.

У вези свог састанкаса Хојт Јиом, председник Вучић је изјавио да је имао отворен, коректан али не и срдачан разговор, додајући да је Хојт заступао интересе америчке стране, док се он трудио да на најбољи начин заступао интересе Србије.

„Да ли смо у свему сагласни? Нисмо! Да ли има ствари у којима смо сагласни? Има! Да ли је то био лак разговор? Није! Хоће ли бити још тешких разговора? Хоће! Да ли ће се притисци у вези са пријатељством са Русијом наставити? Хоће, и ја у вези с тим немам никаквих сумњи и дилема. Да ли ће се и даље бавити медијима, иако заузимају све већи медијски простор? Они ће то и даље радити, иако готово да нећете имати медиј који ће имати храбрости да се супротстави мејнстриму америчке Телевизије Н1. То је матрица коју сам овде гледао много година, то су причали и за Коштуницу док га нису са лакоћом срушили. То су причали и за Тадића једно време, иако је Ђилас контролисао медије, а не Тадић, закључио је Вучић у вези својих недавних разговара са америчком страном.

На питање да ли ће Србија уводити санкције Русији у складу са одлукама ЕУ, први човек напредњака је само кратко одговорио:

– Мој одговор је веома кратак и јасан. Србија неће уводити никакве санкције Руској Федерацији. И не само то, Србија ће и чувати и развијати своје пријатељство са Русијом.