Прочитај ми чланак

Вучић о писму полицајца: Нит’ кога познајем, нит’ шта знам

0

Председник Србије Александар Вучић негирао је да зна било шта о наводима које је објавио БИРН да је у оквиру случаја "Јовањица" приликом хапшења полицајца пронађено писмо за њега.

– Немам појма нит’ кога познајем нит’ шта знам… Ко зна о чему ми је човек писао и шта ми је писао, бог ће га знати, ни да л’ ми је писао. Какве то везе има са целим случајем? Замислите ви кад сам био младић, уђете у моју кућу, па ја сад окачио слику Деми Мур, па каже Деми Мур је умешана у његово хулиганско понашање, у Загребу или у Ријеци, чим је њена слика висила у његовој кући. Какве то везе има, о чему ви људи причате? Али то је израз немоћи, незнања, непостојања идеја, програма, планова, свега другог – рекао је Вучић новинарима, преноси Н1.

Foto; Youtube

БИРН је, наиме, данас објавио да је приликом хапшења полицајца Милана Кендије пронађен документ насловљен као „Информативно обавештење“ упућен „Председнику Републике Србије и Врховном команданту Александру Вучићу“. БИРН је од Вишег суда у Београду тражио да им доставе писмо, како би видели да ли га је писао Кендија и зашто се обратио баш председнику, али је њихов захтев одбијен.

БИРН подсећа да су, од тренутка када су у јавност процуриле данима прикриване информације о највећој плантажи марихуане у Европи, незванични полицијски извори и опозициони политичари Јовањицу повезивали са председником Србије Александром Вучићем и његовим братом Андрејем. Директни докази за такве везе, међутим, до сада нису откривени, а сам председник је те наводе демантовао.