Прочитај ми чланак

Вучић: Ми прихватамо одговорност за убијање припадника других народа

0

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је да у данашњем разговору од аустријског вицеканцелара Михаела Шпинделегера није могао да очекује коментар на ослобадјајућу пресуду Рамушу Харадинају, јер је за Аустрију то независни суд.

„За нас очигледно није, пошто ми имамо проблем који ваљда ни себи не можемо да објаснимо – ко је убио толико Србе, ко је починио толике злочине над Србима. Изгледа нико није крив за убијене Србе. Ми прихватамо нашу одговорност за убијене припаднике других народа. Нажалост оно што је урадио Хашки трибунал је унижавање свих српских жртава, то је покушај да се прекроји историја и да се каже да српски животи нису важни“, рекао је Вучић.

Он је додао да је Шпинделегеру, с којим је разговарао и о економској сарадњи и европском путу Србије, казао да је „Србија шокирана пресудом Хашког трибунала Харадинају“, и да то није допринос ни миру ни стабилности у региону.

„Страшно је ако страда неко други, са чим смо ми сагласни, али, ваљда је богуугодно дело када неко убија Србе, и када за то нико не мора да одговара. То је оно што држава Србија не може да прихвати. Србија ће наставити свој пут ка ЕУ… јер је то најбоље за грађане Србије, без обзира да ли они мисле да је то тачно“, истакао је Вучић.

 

(Бета)