Прочитај ми чланак

Вучић: Листа СНС водила „најчистију“ кампању до сада

0

Председник Србије и владајуће странке Српске напредне странке (СНС) која на изборе у недељу, 21. јуна, иде с листом названом по њему - "Александар Вучић - За нашу децу", оценио је да је у кампањи пред "свих 20" осталих листа које излазе на изборе, "на овај или онај начин" говорило против листе СНС.

Навео је да је изборна листа његове СНС водила „најчистију“ кампању до сада и да није изнела „ниједну ружну или увредљиву“ реч на рачун политичких противника, укључујући и оне који бојкотују изборе.

„Осећам да су људи задовољни оним што смо урадили. (…) Мислим да су људи почели да прагматично посматрају ствари, да су им важни резултати“, казао је Вучић за Радио-Телевизију Војводине.

Упитан да ли посете државних функционера фабрикама морају да се догоде пре избора, а не после њих, Вучић је оценио да је „поштеније да то урадимо што пре и грађанима покажемо шта смо урадили“.

„Симболички је страховито важно оно што се догодило у (новотвореним фабрикама) Будимки и Форверку. То је требало да буде отворено пре три месеца, али није могло због короне“, рекао је Вучић.

Делимично се сагласио с оценом да је био у „функционерској кампањи“ почетком марта у Панчеву, када је, одговарајући на питања новинара после отварања једне фабрике, рекао да грађани чекају у редовима како би подржали изборну листу СНС.

„Ја ћу и после кампање сваког дана имати догађаје. У претходних осам година радио сам скоро сваког дана, нисам изостао с посла више од пет дана укупно“, додао је Вучић.

Све о предстојећим изборима читајте на страници Избори 2020.