Прочитај ми чланак

Вучић и вечерас силује мозак народу: Данило је дечак, а овај навијач Партизана

0

Председник Србије Александар Вучић гостује на ТВ Прва, а на питање о нападима на сина Данила је рекао да је то организована кампања направљена са циљем да се он физички и психички сломи.

– Сваки човек мисли да је добар родитељ. Ја сигурно нисам најбољи, има много бољих од мене. Не могу да плачем ни кукам јер се овде ради о уништавању живота једног дечака. За мене је много важније да причам о људима, али као морам да одговорим на све, негде сам крив за то што се њему дешава. Он није ишта згрешио, то и не кажу, не кажу ни да се бахато понашао, није ни чашу разбио. Ја сам био много гори него он у његовим годинама. Он је крив што је негде с неким био. Ко сте ви да одлучујете о томе? Реч је о једној грозној кампањи коју воде људи који су обећали да ћу их запамтити. Они настављају прљаву кампању. Па ко је сумњивији од вас који сте земљу опљачкали рекао је Вучић.


– Нећу да скрећем тему. Ако ва синтересује, да вам испричам нешто што ће свакога повредити. Деца и кад су мала не иде увек потаман. Мој ћерка и син су тешко поднели развод који сам имао. И онда кад идете кроз све то, увек осећате нкеу врсту кривице, и трудите се, али увек мислите да то није довољно. А онда када вам неко пошаље ту врсту мафијашке поруке, „ниси у стању своју децу да зашитиш“, па нису они Данилу и МИлици цртали мете, рекао је Вучић.

Вучић је затим прочитао неколико ужасних твитова који су упућени његовој деци.

– Они су у праву, нисам успео да заштитим своју децу. Ја сам био гори са 19, 20 година, не постоји Звездин и Партизанов навијач кога не познајем. Моји родитељи су са мном имали проблема. Данило није украо, ради у продавници, није дилер. Мој син ради у продавници. Не стиди се и поноси се својим послом и има плату од 550 евра, рекао је Вучић.

Како је рекао, не нападају његовог сина јер је он сам нешто згрешио, што се, додаје, види по томе, да нико не спомиње да је Данило учинио неко кривично дело, нити прекршај, није се, каже, ни посвађао, ни сломио чашу, већ је крив што је негде с неким био, а био је са момком који је навијач, иначе другог клуба, који нема везе са било којим мафијашким кланом и никада није гоњен за било шта осим туче.

– Ако сте са Тасовцем, онда сте члан Филхармоније, ако сте са Ајом Јунг, онда играте балет. Ако сте са са неким за кога се учини да је с друге стране закона, онда сте и ви ту негде, рекао је Вучић, описујући механизам по којем се та кампања води и представља у јавности.

– Наравно, реч је о грозној кампањи коју воде људи који су обећали да ћу их запамтити, рекао је Вуцић.

То су људи који имају везе са криминалцима који имају укупно више од 200 година затвора. Ово са Данилом је порука: Вучићу, ниси у стању да заштитиш своју децу, пренео је председник.

Ко је из власти рекао где је ваш син?

– Изгледа да га неко уходи, има тајкуна који имају толико пара, који су толико опљачкали, Ја ћу кроз ово да прођем, надам се да ће ми једног дана деца опростити. Ја сам Данила питао зашто уопште излазиш у кафић. Он ми је рекао: „Тата, ја сам био у обичном кафићу, шта сам урадио? Они мене прогоне због тебе, тата“.

Ја сам спустио слушалицу. Више не знам ни шта да разговарам. Али знате каква је бунтовна природа, рекао је Вучић.

Шта се крије иза напада на вашу децу?

– Не могу да ме победе плановима и програмима, ништа им није успело, рачунају да ће психички и физички да ме сломе. Реч је о највећим криминалцима, онима који су рекли „запамтићеш нас“. Такви људи стоје иза ове кампање, они то не крију, погледајте њихове медије. То је лицемерје. Ми нећемо ничију децу да дирамо.

Сувише се велика мафија окомила на моју децу, сувише богати људи који не знају колико пара имају. У питању су чак и милијарде евра, улажу се у борбу против мене, јер ја не желим да пристанем на компромис. Ја сам пре пар месеци имао пунуду да формирам прелазну владу. Долазили су ми два представника, један из ЕУ други из Русије, да ми то нуде, али ја сам одбио.

– Два су разлога зашто ћутим и не помињем им име. Један је тај да их не помињем да не би били важни. А други је потпуно другачије природе. Кажите шта год желите против мене, али реците и шта сте понудили народу. Шта је ваш програм? Ја да лажем народ да бих добијао поене не пада ми напамет. Сувише се велика мафија окомила на моју децу да бих могао да их заштитим – искрен је Вучић.

На питање о Косову Вучић је рекао:

– Увек имамо избор, али нам избори нису сјајни. НИшта није дивно, људи на Косову то знају, зато нам верују. Наше је да им помогнемо да живе на Косову, да још више улажемо у све што је неопходно у српским срединама, да држимо административну линију отворену.

Како је додао, притискају нас са свих страна.

– Притисака има, али ја још нисам чуо шта може да буде решење. До сада нисам никада добио ниједно решење. Сви воле да постављају техничка питања, а не суштинска.

– МИ смо ојачали Србију, имамо десет пута јачу војску.

– Наша платформа је да се боримо за сваког Србина на Косову, за сваку кућу, а да не занемаримо реалност.