Прочитај ми чланак

Вучић: Читава кампања о Крушику свела се на то да ме је Стефановић лагао

0

Председник Србије Александар Вучић је на питање новинара да прокоментарише изјаву председника Двери Бошка Обрадовића да је "случај Крушик анатомија једног режима" рекао да је он у праву и да је "у Крушику тешка ситауција због језиве и прљаве кампање која се водила против фабрике". Вучић је приликом отварања хотела на Дивчибарама рекао да су "због такве неозбиљности и неодговорности" угрожена и радна места у Ваљеву.

„Из земље из које су долазили ти напади подстакнути одавде седам дана након жестоке хајке на Крушик извезено је оружје у Уједињене Арапске Емирате“, рекао је Вучић на отварању хотела „Црни врх“ на Дивичибарама.

Фото: Н.С.

Он је додао да се та кампања на крају свела на то „да га је Небојша Стефановић лагао“.

„Кампања се састоји од тога да ме је Небојша лагао, од свих кривичних дела, зато што не могу ничег паметнијег да се сете“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће „ускоро имати састанак са Крушиком и другим фабрикама наменске индустрије и да ће Крушик поново подићи на ноге“, као и да ће у Ваљево ускоро довести једног великог инвеститора.

Србија жели добре односе са Хрватском, али неће да трпи понижење
Вучић је поручио и да Србија жели да гради добре односе са Хрватском, али да ни од кога неће да трпи понижење и ниподаштавање.

Упитан да прокоментарише председничке изборе у тој земљи и који кандидат би могао да победи, он је казао да не би да коментарише јер се не меша у унутрашње ствари друге земље.

Ипак је напоменуо да није тако уверен у званичне прогнозе о томе који кандидати су ближи победи, те да су после ТВ дуела председничких кандидата његови закључци другачији од оног што „штимовани медији говоре“.

„Али није то мој посао, ми ћемо да градимо добре односе, али никада ни од кога нећемо трпети понижање и ниподаштавање ни према српском народу, ни према Србији“, рекао је Вучић новинарима на Дивчибарима.

Одговор на провокације Приштине – само мирно

Вучић је рекао и да је мирно реаговање Србије суштински одговор на све провокације Приштине.

„На жалост, ми некада погрешно реагујемо наседајући на њихове провокације. Али нека они говоре шта хоће, то показује њихову нервозу. Са наше стране не сме да буде никаве нервозе“, рекао је Вучић новинарима на Дивчибарама.

Како је додао, на Србији је да сучува своју децу и народ, да иде ка Европи и сарадјује са свима. „Само мирно и то је наш суштински одговор на поруке из Приштине“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је мирно реаговање Србије суштински одговор на све провокације Приштине.

„На жалост, ми некада погрешно реагујемо наседајући на њихове провокације. Али нека они говоре шта хоће, то показује њихову нервозу. Са наше стране не сме да буде никаве нервозе“, рекао је Вучић новинарима на Дивчибарама.

Како је додао, на Србији је да сучува своју децу и народ, да иде ка Европи и сарадјује са свима.

„Само мирно и то је наш суштински одговор на поруке из Приштине“, рекао је Вучић.

Ми излазимо на изборе, ко неће не мора

Вучић је изјавио да ће Српска напредна странка изаћи на изборе, а ко неће не мора.

Упитан да прокоментарише предлог председника Нове странке Зорана Живковића опозицији да направе изненађење и ипак изађу на изборе, Вучић је рекао да раде шта хоће.

„Хоће да изађу на изборе – хоће, неће – неће, ми хоћемо и знамо да ће то за нас да буде тежак посао“, рекао је Вучић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!