Прочитај ми чланак

Врх полиције преноси Вучићеву поруку опозицији да ће признати резултате ако…

0

Странка слободе и правде објавила је данас да су представници листе “Србија против насиља" синоћ позвани на хитан састанак у МУП Србије где им је саопштено да полиција има информације добијене радом наших, али и страних служби, да њихова листа спрема насилне упаде у објекте изборних комисија. Они су потом објавили аудио-снимак забележен наводно на том састанку.

Како је објавио ССП на свом налогу на друштвеној мрежи X, један од присутних службеника МУП-а им је пренео поруку председника Републике Србије Александра Вучића да ће признати изборне резултате у Београду ако опозиција победи!

„На питања одакле им такве бесмислене тврдње да опозиција спрема било какво насије и како је могуће да полиција преноси опозицији поруке Александра Вучића, нисмо добили одговор. Пренели смо представницима МУП-а Србије наша сазнања да ће се организоване навијачке групе окупити око места где ће током дана и вечери бити лидери наше коалиције, као и око зграда у којима су смештене републичка и градска изборна комисија“, наводе у саопштењу и додају да им је полиција одговорила да немају таква сазнања.

„Обавештавамо грађане да листа “Србија против насиља“ не спрема никакве насилне акције. То је у супротности са свим за шта се залажемо. Поручујемо представницима режима да не помишљају да изазове било какве инциденте и не спроводе било какве активности којима би угрозили изборни процес на дан гласања, као и да смо спремни да вољу народа бранимо свим демократским средствима“, закључили су у саопштењу.

Редакција портала Нова.рс упутила је питања Министарству унутрашњих послова о томе да ли су се њихови службеници састали са представницима поменуте листе и којим поводом.