Прочитај ми чланак

Војислав Шешељ: Циљ САД распрачавање Русије на више делова (Видео)

0

vojislav seselj

„Американци не доминирају светом пре свега својом војном силом, него чињеницом да имају производњу долара као најјачу индустријску грану. Набављају папир, и само штампају, а цели свет тај њихов папир прихвата као неку вредност. И за тај њихов папир, цели свет даје руде, сировине, робе… све што американцима затреба. А постоји у економској теорији нешто што се зове институт Пезауруса, склоност људи и система који одлучују да сачувају неку резерву. И цели свет данас најрадије чува свој новац у америчким доларима.

Американци наштампају доларе, покупују за те доларе све што им треба, а ови јадни који су продали робу, макар нафту, макар гас, било шта друго, они то чувају као највећу драгоценост. И тако американци бесплатно долазе до свега што пожеле. Оног тренутка када би долар престао да буде главно и једино средств плаћања, Америка би се стропоштала. Америка је тога и те како свесна. И зато би да благовремено преуреди свет према својим потребама. Она би да задржи своју доминацију хиљадама година.

И имају планове како да смање број становника на свету, лансирајући нове вештачке болести. Они би да смање број становника, како би Америка имала више ресурса на располагању. Американци би да прекрајају политичку мапу света, да би се дочепали богастава. Збигњев Бзезински је у својој књизи „Велика шаховска табла“, изнео комплетан план поделе Русије на четири државе. Да би Сибир постао самостална држава, и наравно одмах се зна ко би то контролисао“ рекао је проф др Војислав Шешељ на трибини на Новом Београду, на промоцији своје књиге, у оквиру свог излагања о методама америчке доминације планетом.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)