Прочитај ми чланак

ВОЈА: Само нас Руси могу спасити МИЛОШ: Понижење Србије последица погубне политике

0

Лидер радикала Војислав Шешељ је изјавио вечерас да Албанци ништа не би могли да ураде без подршке споља, а пре свега Американаца, и изразио уверење да ће председник Србије Александар Вучић остати чврст у овој ситуацији.

Шешељ је рекао да би већ сутра тебало да се одржи ванредна седница парламента на којој би се, како каже, затражило да постанемо пуноправна чланица ОДКБ (Организације Уговора о колективној безбедности).
 
– Ово (хапшење) је планирано са циљем да се понизи Србија и да се сузбије Вучићев ауторитет – рекао је Шешељ гостујући на Пинку.
 
Шешљ је рекао да сада јасно може да се види каква је политика западних сила по питању КиМ и да ту више нема никаквих илузија.
 
Шешељ верује да ће Русија одлучно стати на нашу страну и да би улазак у тај војни савез заштитио Србију од Американаца и НАТО и да бу том случају не би могли да нас угрозе ни Албанци ни Хрвати.
 
Каже да би он повлачио хладнокрве потезе и да затражио према Резолуцији 1244 повратак дела војске и полиције.
 
Он је упозорио да би ово што се сада десило сада на КиМ лако могло да се деси и по питању Брчког од стране хрватских јединица, али и да су Хрвати пре неколико година увежбавали четири бригаде како би могле да упадну у Србију.

Понижење Србије је последица погубне косовске политике

У изјави Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије, поводом хапшења Марка Ђурића:

„Упад специјалних јединица РОСУ у Косовску Митровицу и крајње понижавајуће хапшење високог службеника Владе Србије Марка Ђурића најбоља су опомена шта српски народ на Косову и Метохији чека у случају признавања сецесије Косова: клечање пред шиптарским сепаратистима.

Сваким даном, па и овом последњом провокацијом приштинских власти, коју по налогу из Београда подржавају и одржавају посланици тзв. Српске листе, потврђује се потпуни слом косовске политике председника Републике и Владе Србије. Све је очигледније да не постоје никакве границе испод којих се српска власт неће савити, како су јавно пониженог Ђурића савили шиптарски терористи у униформама специјалних јединица.

 

Подсећамо да је председник Републике пре само годину дана изјавио да је „лично учествовао у преговорима и договорио са Кетрин Ештон, Федериком Могерини и представницима НАТО да јединице РОСУ не могу да уђу на север Косова без дозволе локалног становништва и НАТО“

Крајње је време да се промени погубна косовска политика која води признавању независности Косова и препуштању српског народа на милост и немилост шиптарским сецесионистима.”