Прочитај ми чланак

ВЛАСТ СТИМУЛИШЕ АУТОШОВИНИЗАМ и друге облике мржње према српском народу!

0

narodna skupstina

Изјава Сулејмана Угљанина да је Србија „шовинистичка творевина“ јасно даје до знања своја сепаратистичка и сецесионистичка настојања јер је и сам интерпретатор свестан да овакве изјаве у нашој земљи пролазе некажњено иако отворено показују излив мржње и понижавајуће коментаре које су директно уперене против нашег народа.

Изјаве да су Срби злочиначки народ, постале су део свакодневнице, а у њима предњаче особе које су српског порекла. Примера ради, треба се присетити извињења и изјаве Бориса Тадића које су имплицирале колективну кривицу целог целе Србије за дела појединаца, затим преко екстремистичких изјава Наташе Кандић да Европска унија мора да услови Србију да призна независност Косова до најгорих текстова које су писали новинари попут Теофила Панчића – у којима се примера ради Република Српска назива цркотином на путу.

У последње време овакве тенденције су се појавиле и у говорима Александра Вучића, поред устаљеног шаблона који је преузет од претходне власти да га је срамота сопственог народа због оружане одбране у сукобима 90-их година, Вучићево понашање је показало једну перфидну врсту срозавања угледа нашег народа. Он тако изјављује да смо ми народ који не воли да ради, већ стално чека да нешто добије од државе, што би у преводу значило да смо лењи и неспособни. Тешко је замислити и једну озбиљну државу чији „лидер“ тако говори о свом народу, а упоред позива инвеститоре да у њу улажу.

То је само један пример како овакве изјаве наносе штету Србији у културном, историјском али и економском смислу. Овакви испади никада не наилазе на осуду у програму медија са националном фреквенцијом, а надлежни органи не реагују. С друге стране бројни су случаји медијског линча и судских процеса против оних који критикују про-западну политику, њихов систем „вредности“, и невладине организације које подривају наше друштво.

Последњи случај таквог прогона је суђење Немањи Шаровићу због паљења застава такозваног независног Косова и Сједињених Америчких Држава којима је овим чином политичког протеста наводно повређен државни углед, иако та иста земља не признаје наше државне границе заједно са Косовом и Метохијом.

gazenje zastave srbije

Садашњи издајнички режим није свестан, или још горе уколико је свестан, последица које ће у будућности изазвати подстицање аутошовинизма и других облика мржње према српском народу. Својим ћутањем, режим недвосмислено показује да је активни учесник у ширењу аутошовинизма у нашој земљи.

Драган Пилиповић

(Србин.инфо)