Прочитај ми чланак

КЛАЧАР: Власт наставља негативну кампању, одвраћа грађане од митинга опозиције

0

Извршни директор ЦЕСИД-а Бојан Клачар оценио је данас да је најављени штрајк глађу министра одбране Александра Вулина и више функционера Српске напредне странке наставак негативне кампање власти према опозицији и покушај да се дође до неопредељених или потенцијалних бирача опозиције како би се одвратили од доласка на велики опозициони скуп 13. априла у Београду.

„Очито је одлука у СНС да начин борбе против протеста и опозиције буде њихова оштра критика у настојању да се повежу са насилништвом“, рекао је Клачан за агенцију Бета, наводећи да је то нешто што власт може да пуно користи кроз њој блиске медије.

Он каже да овако власт долази до својих бирача, али и, наглашава, настоји да утиче на део људи који размишљу да ли да се појаве на опозицином скупу, јер ако буду читали „све те силне наслове који говоре о могућим инцидентима и могућим насилничким испадима“, можда то неће желети.

„То је превасходно порука оним бирачима који се налазе у унутрашњости и оним бирачима који можда немају довољна број квалитетних информација“, рекао је Клачар.

Донекле је у том поступку, оценио је Клачар, и жеља представника власти да на неки „начин себе прикажу као људе спремне да жртвују здравље борећи се за државу и идеје читаве заједнице, за разлику од оних које су представили као насилнике“.

Он је рекао да је „врло атипично“ да власт, и то стабилна, примењује методе као што је штрајк гладјуу борби против опозиције.

„Али у Србији постоји велика разлика у односу на друге државе, а то је да је власт у сталној кампањи“, рекао је Клачар.

Према његовим речима, обично власт у некој држави покушава да кроз државне активности испуњава обећања и тако преко моћи коју има управља политичким процесима, а да је посао опозиције да све то време има јаку кампању против власти и за своје бираче.

„У Србији је заправо већ седам година власт у некој врсти политичке кампање, било да се ради о изборима или неким појединачним догадјајима, тако да је ова акција врло атипична али није изненадјујућа“, рекао је Клачар.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!