Прочитај ми чланак

ВЛАДИСЛАВ МАСЛЕЊИКО нови амбасадор Русије у Црној Гори

0

Руски предсједник Владимир Путин смијенио је амбасадора у Црној Гори. Одговарајуће уредбе шефа државе објављене су на званичном сајту. На његово мјесто долази Владислав Маслењиков.

Тако је једним указом разријешио дужности изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Црној Гори, Сергеја Грицаја, именованог на ту функцију 30. јуна 2015. године.

Другим декретом Владислав Маслењиков, који је раније био замјеник директора одјељења за паневропску сарадњу Министарства иностраних послова Русије, именован је на ту функцију, пренијела је руска агеница ТАСС.РУ.

Foto: Deposite photos/Mehaniq

Поред вијести о смјени Грицаја, на сајту је написан и коментар следеће садржине:

Смијењени руски амбасадор за 4 године рада није присуствовао ниједном од 15 сусрета својих сународника. Руски држављани су имали много притужби на рад конзуларне службе, као и лош однос према сународницима, посебно при изради документације након рођења дејце.

Грицајев претходник, Андреј Нестеренко, посветио је много времена интеракцији са сународницима, био је отворен за разговор са људима и лако доступан. Често се састајао са Русима у дијаспори и одговарао на бројна питања аудиторијума.

Нови ванредни и опуномоћени амбасадор Русије у Црној Гори Владислав Маслењиков радио је прије именовања као замјеник директора Одјељења за паневропску сарадњу Министарства вањских послова Русије.

Надамо се да ће људи осјетити промјену на боље. Отворени смо за конструктивне интеракције на форумима дијаспоре.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!