Прочитај ми чланак

Виола фон Крамон о изборима у Србији: Малверзације с фантомским бирачима…

0

Оно што смо 17. децембра имали у Србији, као што смо видели, биле су масовне изборне малверзације са „фантомским бирачима“, куповином гласова и притисцима, посебно на јавне службенике, изјавила је посланица Европског парламента Виола фон Крамон.

Она је на друштвеној мрежи Икс навела и да су последње изјаве премијерке Србије Ане Брнабић о томе „потпуно неприхватљиве“.

Подсетимо, премијерка у техничком мандату Ана Брнабић је недавно на ванредној конференцији за медије одговорила на извештај организације ЦРТА о недавним изборима у Србији, рекавши да „те неправилности нису констатовали кроз записнике и да ништа нису предали РИК-у, ГИК-у, као ни тужилаштву“.

Брнабић је поручила да је „чула једно велико ништа“.

„Чули смо инсинуације, нагађања, полуинформације и све лепо спаковано за један политички контекст који тера воду на њихову воденицу, као што је било у кампањи наставили су истим маниром. Нема професионалности, објектиовности, то је једно брутално навијачко понашање. Морала сам да реагујем из просторија Владе а не СНС, јер ово што смо видели и ово што видимо и слушамо од недеље увече, односно од понедељка ујутру када су се представници опозиције опасуљили када им је прорадио софтвер и видели да су изгубили и онда почели да оспоравају изборе, од тада све слушамо како од њих тако од организација цивилног друштва“, каже Брнабић.