Прочитај ми чланак

Двери: Весна Пешић и Мики Ракић као мајка и отац Дачићеве и Вучићеве нације

0

pesic rakic(Двери српске)

Весна Пешић се кандидовала за улогу „мајке” нове издајничке нације коју праве Ивица Дачић и Александар Вучић изјавом: „Мој највећи успех су ови који су сада на власти, јер све више причају као ја”.

На недавно одржаној трибини „Од преговора до датума” Весна Пешић, један од гуруа Друге Србије, изговорила је реченицу која ће ући у новију српску политичку историју: „Страшно сам се радовала што се моји главни политички непријатељи из деведесетих мењају. Мој највећи успех су ови који су сада на власти, јер све више причају као ја”. Оценивши Дачића и Вучића као свој највећи животни успех, Весна Пешић је заправо, као више него меродавна, потврдила оно што Двери говоре месецима уназад: да ЛДП и ДС више немају смисао постојања, да су изгубили своју политику јер је њихову политику преузела СНС.

А узети политику ЛДП и бити духовни син Весне Пешић – то сигурно није оно за шта су о Ђурђевдану прошле године гласали гласачи СНС и СПС.

Ових дана се као колумниста изненада појавио и Миодраг Ракић, Тадићев шеф кабинета и питање је да ли бивши шеф свих безбедносних служби у Србији. Као потпредседник Демократске странке заложио се за нови политички договор са СНС, који би наравно подразумевао пут у Европску Унију по сваку националну цену, али и две нове погубне ствари: промену постојећег Устава и увођење нових региона. На овај начин ДС нуди коалицију СНС, и да заједно оду даље и од ЛДП-а у рушењу државе, Устава и даљој регионализацији и распарчавању Србије.

На овај начин Весна Пешић се кандидовала за улогу „мајке” нове издајничке нације коју праве Ивица Дачић и Александар Вучић, а Мики Ракић би могао да постане „отац нове нације”. Сада је и неупућенима јасно зашто је Ђилас и даље градоначелник Београда и ко га чува на том месту. Док се још није осушило мастило на потпису на издајничком бриселском споразуму којим се признаје независно Косово, већ смо добили нове идеје за даље разбијање Србије. И да би ово наше промишљање било потврђено побринуо се Владимир Цвијан, бивши члан Тадићевог кабинета, а сада Вучићев доглавник, тренутно на месту председника скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство, који је изјавио да „постоји и нека најава да би референдум о самом бриселском споразуму, ако оценимо да је за то потребно и мењање Устава, у исто време био и референдум о промени Устава”.

Коалиција СНС, ЛДП и ДС очито сада отворено почиње да ради заједно на рушењу постојећег Устава Србије и потпуној окупацији државе од стране ЕУ и НАТО.