Прочитај ми чланак

„Весић је могао да изда наређење да се асфалтира пут до куће Веље Невоље“

0

Колико сам ја упознат, то асфалтирање је извршено после мог мандата, дакле, у време председника општине Живадинке Аврамовић. Надлежност асфалтирања тог пута је иначе локалног карактера, општина треба да га асфалтира. Међутим, пут је асфалтирао "Србија пут". Ко је дао наређење не знам. По дифолту, такво наређење би могао да да координатор СНС за општину Гроцка Милосав Миличковић или Горан Весић или је то радио "Србија пут" без ичијег знања - изјавио је бивши председник општине Гроцка, Драгољуб Симоновић, на ТВ Славија инфо, одговарајући на питање ко је асфалтирао пут до "кланице" Веље Невоље, која се налази на територији ове општине.

– Дакле, ни председник општине, Живадинка Аврамовић, није имала сазнања о асфалтирању тог пута… Пут уопште није био у плану да се асфалтира. Ово је урађено ад хоц, мимо знања локалне самоуправе – нагласио је Симоновић.

 

Он је додао да се обично председник општине обавести ако треба нешто да се ради на територији општине Гроцка.

– Бар док сам ја био председник, имао сам ту координацију са вишим органима, да ли градоначелник или Горан Весић као заменик или надлежне службе или „Србија пут“. У овом случају, дакле, ја сам разговарао са Живадинком Аврамовић, апсолутно нико на нивоу локалне самоуправе није знао да је асфалтиран пут у тако кратком року – објаснио је Симоновић и констатовао:

– Чудно, изузетно чудно, да се то све завршило за пар дана.

Симоновић је изјавио да је неко са високог места наредио такво асфалтирање.

– Овде је посебно значајно истаћи да овакву улицу није могао да ради „Србија пут“, без сагласности општине Гроцка, тј. такав пут се ради преко локалне самоуправе, преко њене дирекције – закључио је Симоновић.

Подсетимо, медији су пре неколико дана известили да је вођа злогласне криминалне групе, Вељко Беливук, звани Веља Невоља, асфлатирао прошле године улицу Ливадица у Ритопеку, где се, на самом њеном улазу са скретања са Смедеревског пута, налази кућа страве, у којој је, како се сумња, почињено више монструозних убистава.

– Сређивање улице подразумевало је да се многима узме делић плаца, и да сутра не би дошло до неких проблема, Град је наложио да власници о свом трошку ангажују катастар и нотара и да то сами заврше. Е сад, знате какви смо ми сељаци, ем дајемо парче своје земље, ем да још из свог џепа платимо да се то правно дотера. Ја сам то преузео на себе, ишао од куће до куће, узимао овлашћења, међутим, ишло је килаво. На крају, кад смо сви дигли руке, једне суботе дођоше машине, радници, почеше да раде улицу… Нити нас је ко шта питао, нити тражио било какве папире – објаснио је један од комшија Веље Невоље у Ритопеку.