Прочитај ми чланак

ВЕСЕЉИ: Таксе суспендовати због Трампа, а не због Вучића

0

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи је оценио да је увођење такса од 100 одсто на робу из Србије једна од најдостојанственијих одлука косовске државе, али да ју је потребно суспендовати, не због захтева председника Србије Александра Вучића, већ јер је то затражио амерички председник Доналд Трамп, преносе приштински медији.

„Ја сам предложио увођење такси. После Трамповог захтева, рекао сам да таксе неће бити укинуте, али да би требало да буду суспендоване на 120 дана. Не би требало да се супротстављамо САД“, изјавио је Весељи.

Вршилац дужности министра спољних послова Албаније Гент Цакај истовремено је изјавио да на самиту у Берлину није било захтева за укидање таксе, како то тврди косовски премијер Рамуш Харадинај, већ за њено суспендовање.

Цакај је поводом навода да је албански премијер Еди Рама на самиту лидера Западног Балкана у Берлину “притискао” премијера Косова Рамуша Харадинаја да укине таксу на производе из Србије, рекао да се заправо расправљало о суспензији, и то под посебним условима.

„Суспендовати таксу на 4-6 месеци, како би дали шансу дијалогу. Овај захтев није био ни званичан. То је била неформална размена мишљења“, рекао је он, преноси РТК.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!