Прочитај ми чланак

САД ЈЕ СТРУЧЊАК ЗА ЛЕТОВЕ: Гашић се телепромтовао на место где је плата милионска

0

Изгледало је да је кажњен и склоњен, изгледало је да су јавност и медији извојевали победу, а заправо ће се Братислав Гашић вратити у великом стилу и све дебело наплатити!

bratislav-gasic-i

Према информацијама до којих је дошао Еспресо, Гашићу је у новој „расподели карата“ намењено, ни мање ни више, него место директора у Контроли летења Србије и Црне Горе (СМАТСА).

Тако ће човек који је смењен са места министра одбране због срамне изјаве да „воли новинарке које лако клекну“ и којег многи сматрају једним од најодговорних за хеликоптерску несрећу у којој су настрадали припадници Војске, доћи на најпожељнију функцију у Србији.

Разлог за то је астрономска месечна плата која се мери у милионима. Наиме, примања досадашњег првог човека СМАТСА-е Радојице Ровчанина кретала су се од 908.555 до чак 1.027.161 динар!

Будући директор може комотно да очекује слична, па чак и већа примања јер се плате у Контроли лета нису смањивале ни током кризе. Тамо запослени имају просечан доходак од око 300.000 динара, а крајем 2015. примили су и 13. плату, иако је била на снази забрана Владе за сва предузећа чији је држава оснивач.

Када се све то сабере и подвуче црта, постаје јасно да ће улични протести против Гашића и позиви на његову смену убрзо бити обесмишљени. Он је победио и „телепромптовао“ се удобнију фотељу.