Прочитај ми чланак

Студенти због Вучићеве крађе избора блокирају Београд: Следи радикализација

0

Активисти из неформалне групе "Борба" (Студенти против насиља) предали су ове среде поново у Министарство државне управе и локалне самоуправе захтев за отварањем бирачког списка у склопу захтева да се истраже дешавања приликом избора 17. децембра и да се они пониште.

14:09
Флашама на студенте у Кнез Михаиловој

Два младића, из зграде у Кнез Михаиловој улици, гађали су студенте који протестују у центру града празним пластичним флашама, чашама и лименкама, јавио је репортер ФоНета. Студенти су узвратили узвицима „уа“ и показивањем средњег прста.

13:06
Студенти открили план: „Затрпавање“ Министарства и блокада у петак од 24 сата

„Данашња блокада биће веома интересантна због тога што смо јутрос смо од припадника обезбеђења Министарства државне управе и локалне самоуправе добили занимљиву молбу. Питали су нећете ли ваљда сви данас нам појединачно шаљете захтеве и да нас зовете? Е, па, данас треба да затрпамо мејлове, телефоне и писарнице Министарства. Треба да буду затрпани цео дан“, рекао је Бјелић.

Дакле, идеја је да се данас цео дан зове Министарство државне управе и локалне самоуправе како би се добили одговори на захтеве.

Сви студенти добијају папирић на којем стоје бројеви телефона у министарству. На том папирићу стоји и питање које треба да се постави уколико неко јави: „Када ћете отворити бирачке спискове“, гласи питање.

Поручио је и да ће у петак бити организована двадесетчетворочасовна блокада до протеста које организује „Проглас“ у суботу.

Студенти и активисти настављају борбу против крађе на изборима 17. децембра. Учестовали су на протестима испред Републичке изборне комисије, у понедељак су блокирали саобраћај испред Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а нови скуп имају ове среде.

Студенти и активисти су се најпре окупили у 11 сати испред Министарства за државну управу и локалну самоуправу, ком су поново предали захтев за отварањем бирачког списка у склопу захтева да се истраже дешавања приликом избора и да се они пониште.

Сат времена касније заказан је скуп на платоу испред Филозофског факултета, где ће окупљени саопштити какав им је план за ову среду.