Прочитај ми чланак

УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ Весић: Вучић као Свети Сава

0

Певали су му песме, ишли у колонама на његове беседе, качили његове слике по школама и канцеларијама. Овде није реч о Јосипу Брозу Титу. Не, овде није реч ни о Светом Сави. Овде је реч о председнику Србије Александру Вучићу, који је у очима заменика градоначелника Београда Горана Весића, уздигнут на ниво божанства

– Данас се Србија налази под истим или не мањим искушењима него Србија Светог Саве. Ако је Свети Сава сваком Србину данас „храм у срцу и молитва и души“ време је да научимо од Савине дипломатије како се чува земља, како се чини моћнијом и сигурнијом за све људе. А управо наш председник Вучић води Савину дипломатију успостављања контаката. Као што је Сава у раном средњем веку успео да дође и до египатског двора тако и данас председник Вучић будућност Србије осигурава сталним контактима… – написао је на свом Фејсбук профилу Горан Весић, означивши то као његов говор на слави Градске општине Врачар.


Изгледа да Србији није довољно што свака вест почиње са „председник Србије Александар Вучић“, што свако саопштење било које јединице локалне самоуправе почиње истим тим речима, што свако обраћање функционера почиње идентично… И може се овде још доста набрајати, поента је јасна – председник Србије Александар Вучић… Сада се кренуло на виши ниво.

Очигледно неће много проћи док деца у школи за школску славу не буду учила „Ускликнимо с љубављу председнику Аци“. Приредбе би, у том случају, биле одржаване 5. марта на дан рођења председника, а поносним родитељима би очи сузиле док присуствују овој сцени. Сетили би се и штафете, коју Весић још чува у штеку као предлог. Јер, пре него што је вољом Весића постао Сава, Вучић је по сваку цену хтео да буде Тито.

А на крају свих крајева, можда је заменик градоначелника Београда само помешао Саву, мислећи да Вучић води политику Саве Савановића…

Јер, што би у стара времена рекли наши преци – „попи нам крв“.