Прочитај ми чланак

Упамтите за реваншизам: Председник општине беснео на питање о страдалом детету

0

Председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, извикао се на новинарку БАП Инфо када му је поставила питање о две жртве страдале услед контакта са кабловима под напоном који висе свуда по Бачкој Паланци и две недеље након невремена.

Суперћелијска олуја је прошла, а у Бачкој Паланци од тада још увек висе струјни каблови под напоном. Нажалост, да би се уклонили поједини каблови под напоном морало је доћи до смртног случаја. Наиме, дечак од 13 година је у понедељак, 31. јула страдао јер се ухватило за један то тих каблова. Тек тада су надлежне службе уклониле ове каблове иако је до тада стигло укупно 27 захтева грађана за њихово уклањање. Претходно је З. Ж. (66), иначе деда настрадалог дечака, настрадао 22. јула, када је покушао да склони кабл из дворишта куће.

На питање новинарке БАП инфо о две жртве страдале услед контакта са кабловима, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, се извикао на њу.

– Ви мени постављате питање, а дете је изгубило живот. Ви и даље гурате причу да ли је једно, да ли је друго, да ли је треће. Ја стварно вас више не разумем. Ви и даље постављате питања, ви и даље тражите популарност на нечијој смрти. Ја не могу да кажем зашто нешто није санирано. Људи, имате Електро-војводину, имате струку, а ви постављате питање председнику општине колико има каблова по граду – рекао је Шушница, који је иначе и председник општинског штаба за ванредне ситуације.

Када га је новинарка подсетила на питање, он је почео да галами на њу.

– Ви и даље гурате причу о трагично настрадалом детету. Хоћете неку ексклузивну вест? Хоћете да будете гледани? Ви мене и даље питате за трагично настрадало дете. Нећемо вратити дете. Треба да вас је срамота, бре. Завршио сам са вама. Срам вас било, бре – издрао се Шушница.