Прочитај ми чланак

УЛАЗНИЦА ЗА ЕУ – по правди или по англосаксонским правилима?

0

kosovo je srbija

У овом тренутку Украјина прети тешким последицама неколицини земаља чији су се политичари осмелили посетити Крим. На нишан су доспели парламентарци Италије и Француске, сад је наступио ред на Србију пошто је тамо одлучила да отпутује делегација ДСС и покрета “Двери”.

Ужасни повици из амбасаде Украјине тим поводом натерали су међународну заједницу да замре од страха. Јер МИП Украјине пише страшне ствари: “Сличне посете представљају претњу националној безбедности и целовитости Украјине… Слично нарушавање украјинског законодавства може изазвати предузимање одговарајућих мера и покретање одговарајућих поступака”.

Нарушитељ закона Украјине мора да схвати да је дирнуо у такве светиње те републике, да је нанео такву штету њеној безбедности, да може бити ухваћен и стављен иза решетака. Истина, у Кијеву већ одавно не сматрају неопходним да појасне како могу остварити сличне претње. За двадесет година налажења у саставу Украјине Крим није могао да изнедри на својој територији масу украјинских националиста који су спремни да раскомадају свакога ко не признаје припадност великој Трипољској култури.[1]

Очигледно су овде били неповољни услови за узгајање таквих усева. Због тога се гости из иностранства не плаше да ће локално становништво показати непријатељско држање. Чак супротно – њих овде топло примају. А слати милицију из Кијева ради њиховог хапшења, некако није пожељно. Поново се може умешати локално становништво у ток извршења процедуралних дејстава, са тужним последицама за саму милицију.

И упавши у једну такву тужну ситуацију, власт у Кијеву се бави држањем уображених говора који веома подсећају на пословицу о “караванима који пролазе”. А каравани заиста пролазе и постају све бројнији. На реду је долазак на Крим гостију из Немачке, без обзира на грозничаво стање умова у власти Украјине које се још није охладило од времена антиуставног државног преврата.

Ни украјински амбасадор ни српска влада не полазе од схватања правде, него од правила европске политике која се налази под контролом англосаксонаца. Схватање тога је веома једноставно – правилно је оно што одговара националним интересима САД. А све оно што њима не одговара – није правилно. И ако је англосаксонцима потребно поделити Србију на делове, они ће то чинити корак по корак, ставивши њену владу под слатку наркозу “перспективе уласка у ЕУ”. Међутим, овде се јасно огледа преварантство, јер увукавши Косово пре Србије у ЕУ, они ће пред Београд поставити услов његовог признања као државе-чланице ЕУ. Другим речима, Србима се предлаже да купе улазницу у ЕУ са портретом Хашима Тачија.

Значи, у пуном обиму пред српском владом ипак стоји избор како даље живети – по правди или по англосаксонским правилима?

УПУТНИЦА:

[1] Манијакална сулуда пропаганда у Украјини ради разлагања хришћанског православног погледа на свет и повратка паганизма у Украјини. Та пропаганда је инструирана са Запада и огледа се у матрици која се и нама намеће све зарад повратка паганизму и растакања најзначајнијег што имамо – нашег православног идентитета. Суштина се огледа у постулатима да су Украјинци народ најстарији, да је зачетак светске цивилизације започет у Тиропољу, да су Украјинци владали целим светом, да је њихово писмо најстарије итд., итд. (примедба преводиоца).

Извор: Фонд Стратешке Културе