Прочитај ми чланак

Уједињење патриота: Народе, Вучић хоће да вас превари! Али му то нећемо дати!

0

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је превара најава председника Србије Александра Вучића да неће потписати закон о истополним заједницама и да министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић „ништа не ради сама у Вучићевој влади“.

„Како Вучић може да одбија закон који је сам предложио, односно који је предложила Влада коју је он бирао. Он контролише владајућу већину у Скупштини и Влади Србије и ништа не може да буде усвојено без његове сагласности“, оценио је он на конференцији за новинаре одржане под називом „Зашто 15. маја треба поново изаћи на београдске улице“.

Обрадовић сматра да Српска напредна странка жели да „опере руке“ од идеје о закону о истополним заједницама и да за њу окриви „кадар бившег режима – Гордану Чомић“.

Како он тврди, Вучић је најавом да неће потписати тај закон „скренуо пажњу на један закон да би друга два могла лакше да прођу“.

Према његовим речима, друга два „опаснија закона“ – закон о родној равноправности и закон о допунама и изменама закона о забрани дискриминације, наћи ће се у уторак на дневном реду скупштинског заседања.

„Оба та закона су, као и закон о истополним заједницама, антиуставни, антихришћански и антипородични“, казао је он.

Влада Србије треба сва три закона да повуче из даље процедуре и распише референдум у којем ће градјани моћи да се изјасне да ли желе да се ти закони донесу или не, додао је он.

Шетња која ће се одржати у суботу је „аполитичан скуп“ и треба да покаже народним посланицима да су грађани који се окупе, против таквих закона.

Шетња коју организује Српски покрет Двери под слоганом „За све наше породице“ одржаће се на светски дан породице – 15. маја у 15 часова, испред Народне скупштине.