Прочитај ми чланак

УЈЕДИНИЛИ СЕ: Проглашена листа удружене опозиције на локалним изборима у Бору

0

Општинска изборна комисија Бора прогласила је данас листу уједињене опозиције "Ми или они! Уједињени за Бор" за локалне изборе заказане за 4. март, саопштила је данас Народна странка која је део те листе.

Пун назив листе је „Ми или они! Уједињени за Бор – Народна странка, Демократска странка, Влашка народна странка, Заједно за Србију, Демократска странка Србије, Социјалдемократска странка – Драган Марковић“.

Носилац листе и повереник Народне странке за Бор Драган Марковић рекао је да очекује победу и смењивање „неспособне напредњачке власти“.

„Надамо се победи и зато смо се и удружили и задовољан сам јер су се остале странке опозиције одазвале позиву Народне странке на уједињење. Верујемо да су грађани у претходном периоду увидели ко мисли добро Бору и да ће нас подржати на изборима, ценећи наш претходни рад“, рекао је Марковић.

Он је рекао да је садашња власт обећала бољи живот и нова радна места, а да је у супротно томе јавни сектор довела на ивицу колапса, јер су пред колапсом највећа јавна предузећа, водовод и топлана, пошто дугују око четири милијарде динара.

Марковић је додао да власт коалиције Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије у Бору не чини ништа за младе и да се број становника сваке године смањује.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе у Београду, Аранђеловцу и Бору за 4. март.

Претходно је дугогодишњи директор РТБ Бор Благоје Спасковски, иначе члан СНС-а, затражио да буде „поштеђен одборничких обавеза“ па се он неће наћи на коалиционој листи Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије на предстојећим изборима.