Прочитај ми чланак

УДБА СВЕ БОЛЕСНИЈА Пуцњава и средњи прст: контроверзни спот УДС-а (ВИДЕО)

0

Уједињена демократска Србија објавила је спот за предстојеће изборе који је у најмању руку контроверзан јер присвајају симболе страдања антифашиста у Другом светском рату.

– Европска Србија је циљ толико велики да је сваки напор недовољан и мали, а ниједна борба сувише велика и сувише тешка. Ја у то верујем! – каже Чомићева док стоји испред зида, а читава сцена језиво подсећа на стрељања из Другог светског рата.

Њој прилази младић са фантомком и ставља јој повез око очију док она стоји на хоклици испред зида. Чује се звук рафала, али уместо правих метака њу гађају згужваним белим папирима.

У позадини се чује ратна мелодија, као и мукање крава, а на крају спота Чомићева високо подиже средњи прст који је блурован.


Спот је изазвао бурне реакције на друштвеним мрежама. Тако је председник Савета за високо образовање САНУ Душан Теодоровић позвао Чомић на јавно извињење јер скрнави успомену на хероја Лепу Радић.

– Гордана Чомић у свом споту присваја симболе страдања антифашиста/киња како би нам приближила своју мукотрпну борбу за „Европску Србију“ – написао је један од твитераша.