Прочитај ми чланак

ТОМИН КАБИНЕТ: Преговарамо с Вучићем ВУЧИЋЕВ КАБИНЕТ: Нема и неће бити разговора

0

Нема никаквих преговора Александра Вучића и Томислава Николића, а посебно не тајних, речено је вечерас Танјугу у кабинету премијера.

Премијер је вечерас домаћин на вечери са аустријским канцеларом, и „не пада му на памет да се бави таквим стварима и узалудним разговорима“, речено је у кабинету.

Премијерови саветници су оштро одбацили тврдње о било каквим преговорима, наводећи да Вучић нема намеру да зове телефоном Николића и да, штавише, не очекује позив из Председништва јер га Николић „више не занима“.

Занимљиво је и да Николић до сада није лично потврдио вест о кандидатури могла би да укаже на то да је актуелни председник више расположен за трговину са премијером око расподеле утицаја у држави и СНС-у. И Николићева саветница Станислава Пак је  дала изјаву у том правцу, наводећи да очекује договор са Вучићем, али и претећи да би све остали било „лоше пре свега по Вучића“.

ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ ВУЧИЋА И НИКОЛИЋА?

Београдски медији су данас објавили спекулације о наводним тајним преговорима Николића и Вучића, односно да су у току договори у вези са кандидатуром за председника Србије да би се спречио раскол унутар СНС и отворени сукоб дојучерашњих најближих сарадника.

Извор близак премијеру је открио тако за дневни лист „Курир” да се они нису директно сусрели, већ су на тајне преговоре послали двојицу својих најближих сарадника, који су међу оснивачима СНС.

nikolic vucic foto mos

Николић каже да, када је напуштао место председника странке у корист премијера, да му је Вучић обећао да ће га подржати за други мандат, што је и био договор двојице оснивача СНС.

Вест о кандидатури Николића изазвала је политичку буру,и оштре реакције истакнутих чланова СНС и владајуће коалиције, док ће званичан став СНС бити познат сутра после седнице Главног одбора.

Председник Србије Томислав Николић послао је у уторак писмо премијеру Србије Александру Вучићу у којем од њега тражи да му да место лидера СНС и председника Владе, како би га заузврат подржао у трци за шефа државе, ексклузивно сазнао Курир.

Ова информација незванично је била потврђена Куриру у Председништву Србије, а како прича наш извор, понуда је стигла у уторак у току дана и прилично је изненадила премијера.

У том писму, Николић тражи од Вучича или да га поново подржи за председника, или да се замене, да Вучић њему препусти странку да би могао да буде председник Владе – препричаво је извор Курира.

Комуникација између премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића је заустављена када је незванично објављено да ће се Николић кандидовати за председника Србије против Вучића.

После сусрета на пријему поводом прославе Дана државности Вучић и Николић више нису комуницирали. А и том приликом су разговарали само куртоазно.

Николићева одлука да се ипак кандидује је шокирала све у Немањиној 11, укључујући и премијера. Иако је било назнака да се неће предати без борбе, Николић није наговештавао да је расположен за отворени рат против Вучића.