Прочитај ми чланак

ПРЕТУЧЕНИ НОВИНАР ДРАЖЕН ЖИВКОВИЋ: У притвору ми ни воду нису дали

0
Фото: Зоран Ђурић

Фото: Зоран Ђурић

Ухапсили су ме док сам био на задатку, имам модрице по рукама и зглобовима од лисица, нису ми дали ни воду да пијем, изјавио је за Курир новинар подгоричког „Дана“ Дражен Живковић после пуштања из притвора.

– У суботу ујутру у шест био сам на задатку испред Скупштине Црне Горе, снимао сам мирне протесте док је полиција брутално тукла људе. Пришао ми је човек у цивилу и ја сам му одмах показао новинарску легитимацију али он није хтео да се легитимише. Рекао ми је да се склоним први, па и други пут, што сам и учинио. Наредио ми је и трећи пут и казао да ће да ме ухапси, ја сам рекао „хапси“. Повео ме је код друге особе, која је такође била у цивилу и одвео до треће, такође у цивилу која се налазила близу аутомобила који није био полицијски, и ту су ми ставили лисице као највећем криминалцу, вукли су ме брутално и угурали у тај аутомобил – прича Живковић.

Након тога одвели су га у Центар за безбедност.

– Ту сам у хладном ходнику провео шест сати, било ми је лоше, скочио ми је притисак, имао сам вртоглавицу, нису ми дали ни воду, повраћало ми се … Руке и зглобови су ме болели од лисица којима су ме повредили док су ме грубо вукли, имам подливе и модрице по зглобовиима. Нико није долазио да ме разгавара са мном. А онда су ме одвели марицом, као да сам најокорелији криминалац у суд. Терете ме да сам се наводно оглушио о наређење службеног лица али ја не знам ко је то лице јер није ми се и представио ни легитимисао а није био ни у униформи, као ни друга двојица.

Он каже да ће тужити црногорску полицију.

– Одмах после притвора отишао сам код лекара, прегледали су ме и са медицинском документацијом поднећу кривичну пријаву против полиције због незаконитог лишавања слободе. Није постојао ниједан основ да будем ухапшен а тек не да ми се лисице ставе на руке. Очекивао сам у претходна два дана да ће ме неко из полиције позвати и признати грешку али они то нису учинили. То ми даје за право да основано сумњам да је комплетна акција мог хапшења наложена са самог врха. А директор полиције Славко Стојановић имаћу прилику да пред судом одговори на одређена питања – додаје новинар „Дана“.

Извор: Курир