Прочитај ми чланак

У ПЕТАК У НОВОМ САДУ без протестне шетње због раније најављеног контрамитинга

0

Организатори протеста „1 од 5 милиона“ у Новом Саду саопштили су данас да у петак неће бити уобичајене протестне шетње у том граду, јер се у тренутку подношења пријаве за тај скуп није знало да ли ће грађани моћи безбедно да прођу градским улицама због контрамитинга присталица власти који је био најављен у исто време.

Протестно окупљање почеће у 18 сати на Позоришном тргу, где ће говорити глумац и позоришни редитељ Радослав Рале Миленковић, а грађанима ће бити упућен позив да се придруже најављеном великом протестном окуљању у суботу у Београду.

Организатори су додали да ће бити саопштени сви детаљи у вези са организованим одласком на протестни скуп у главном граду Србије.

Иницијатива „Један од пет милиона“ саопштила је раније да је планирано да се за Београд из Новог Сада крене организовано у суботу у 11 сати, а место окупљања биће у Булевару Европе.

Додали су да још нису успели да обезбеде аутобусе за учеснике протеста, пошто ниједна од фирми за превоз путника у друмском саобраћају са којим је разговарано није потвдила да ће изнајмити тражена возила.

„У више предузећа је отворено речено како не желе да имају проблеме са властима због тога што су изнајмили аутобусе за превоз учесника протеста, док су у неколико фирми саопштили да су им сви аутобуси у суботу већ закупљени. Уколико до краја ниједна превозничка фирма не изнајми аутобусе учесницима протеста, организоваћемо превоз приватним аутомобилима“, навели су у саопштењу.

Протестном скупу у Новом Саду и у петак ће се придружити новосадски студенти, који се окупљају код фонтане испред студентског дома „Слободан Бајић“ у 17 часова, а онда сви заједно стижу на централни скуп у центру града.