Прочитај ми чланак

У Лучанима било и возило Владе АП Војводине, поднећемо још једну кривичну пријаву

0

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (Црта) саопштио је данас да ће поднети још једну кривичну пријаву због сумње на злоупотребу јавних ресурса у политичке сврхе током локалних избора у Лучанима крајем 2018. године.

Тај центар је навео да је установљено да је медју више од 200 возила, регистрованих изван Лучана, која су примећена на дан одржавања локалних избора у тој општини била и Шкода суперб у власништву Владе АП Војводине.

Како је у саопштењу наведено, Црта располаже фотографијом тог возила, снимљеном у близини једног бирачког места у Лучанима.

Црта је у децембру 2018. године од покрајинске владе захтевала списак свих возила у њеном власништву, а након што на захтев није одговорено, та организација је упутила жалбу Поверенику за информације од јавног значаја, те јој је тражени списак достављен тек сада, у октобру 2019. године.

„Током дијалога о изборним условима инсистирамо на неопходности сузбијања злоупотребе јавних ресурса, јер то видимо као један од кључних проблема који угрожавају регуларност изборног процеса. Нажалост, немамо утисак да надлежне институције, попут Тужилаштва и Агенције за борбу против корупције, ефикасно делују у случајевима попут овог“, изјавио је Раша Недељков програмски директор Црте.

Како се додаје, Црта захтева од надлежног Тужилаштва да у најкраћем року испита разлоге због којих се службени ауто покрајинске владе нерадног дана нашао у месту које је стотинама километара удаљено од Војводине, те да предузме даље законске мере.

Раније је Црта већ поднела кривичне пријаве против одговорних лица у 15 јавних предузећа и установа из осам градова, чија возила су била присутна током изборног дана у Лучанима.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!