Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – БОРИС МАЛАГУРСКИ: О „Правди за Давида” и обојеним револуцијама

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је редитељ и новинар Борис Малагурски. Тема емисије је била како народне иницијативе и покрети, као и алтернативни медији, могу помоћи да се у Србији и српским земљама, успостави државна власт која ће бити контролисана од народа, а не од западних моћних елита.

„Мој мотив да подржим „Правда за Давида”, у Републици Српској, је био тај што сматрам да сви људи на простору Балкана треба да живе у правној држави и што сматрам да се треба сазнати шта се десило са тим момком”, истакао је у емисији г. Малогурски, додајући:

„Не верујем да је држава адекватно реаговала у вези ове трагедије. Прва реакција је била скандалозна, све што се после дешавало показало је потпуну незаинтересованост да се реши случај Давида Драгичевића. И шта све ми мислили, о ономе шта се после дешавало, да ли је то обојена ревалуција или није, ја нисам нашао никакве доказе да јесте, а ја сам рекао оно што сам рекао, из просте своје жеље да се сазна истина о ономе шта се стварно десило са тим младићем.”

У емисији се још говорило о резултатима завршених избора у Републици Српској и Федерацији БиХ, о томе да ли Срби и Бошњаци могу да живе у једној држави, о обојеним револуцијама, о Косову и Метохији и Македонији, о томе што млади људи масовно одлазе на Запад, а на Балкан пристижу мигранти, као и о томе како се снимају алтернативни антиглобалистички документарни филмови упркос малим буџетима.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!