Прочитај ми чланак

Туга: Одмах после Вучићевих избора 176 радника ИГМ Аутомотиве добило отказ (ВИДЕО)

0

Компанија ИГБ Аутомотиве у Инђији отпустила је 176 радника након недавних парламентарних избора, иако јој је држава платила за те послове платила субвенције.

Компанија ИГБ Аутомотиве добила је субвенцију од државе од скоро 2 милиона евра, а све то су, како каже заменик председника Странке слободе у правде Борко Стефановић, грађани Србије из буџета дали овом инвеститору да запосли људе, да им да пристојне плате, а не да их отпушта.

– Одмах после лажних избора 21. јуна, гле чуда, 176 махом радница ове фабрике је добило отказ. То је показатељ да кад Александар Вучић и Српска напредна странка кажу да имамо раст аутомобилске индустрије у Србији, неколико хиљада нових радних места, онда треба да се дође у Инђију и да се чује да је само у овој фабрици отпуштено 176 радница – каже Стефановић.

Још једна фантомска фабрика напредњака?

„Вучић отворио фабрику која ради годину дана“

Како каже Стефановић, нису спорне стране инвестиције као ни државне субвенције, али јесте начин на који ове фабрике раднике третирају.

– Ми смо против тога да се за наше паре отварају фабрике, а да радници добијају плате од 30 или 35 хиљада динара. И сада замислите како ти људи могу да живе, да прехране своје породице и нормално функционишу, а онда као поклон након лажних избора 176 радница добило је отказ – истиче Стефановић.

У овој фабрици ради скоро 90 одсто жена у производним погонима, а њих 176 добило је отказе непосредно након избора јер, како су из фабрике навели, није било потребе за толиким степеном производње.

ССП: САНУ да се изјасни о споменику Стефану Немањи

– Како онда господо напредњаци имамо раст производње у аутомобилској индустрији? Како, када сте само овде ви и ваши пословни партнери, којима сте иначе били на отварању новог погона, отпустили 176 радника – пита Стефановић.