Прочитај ми чланак

ТРАНСФЕР БЛАМА – Вучић после Макрона: Доживео сам ствари, које нисам ни сањао

0

Председник ме је водио у вински подрум Јелисејске палате. Такође смо у два наврата обавили разговоре у четири ока, похвалио се председник Србије Александар Вучић након састанка с француским колегом Емануелом Макроном.

Председник Србије данас је у званичној посети Француској, где га је дочекао француски председник Емануел Макрон. Разговор двојице лидера трајао је око четири сата.

Фото Председништво Србије

Након састанка Вучић је рекао следеће:

“У време пандемије корона вируса људи избегавају сусрете и гледају да своје запослене не излажу великим ризицима тако да тих конференција скоро да и нема, али је ово доказ истинског пријатељства председника Макрона решавању проблема на Западном Балкану”.

Вучић је рекао и да је захвалан што Макрон разуме позицију Србије, а посебно се осврнуо на срдачан дочек француског председника.

“Доживео сам ствари које нисам ни сањао, председник ме је водио у вински подрум Јелисејске палате. Такође смо у два наврата обавили разговоре у четири ока”, рекао је Вучић, преносе Новости.

Подсећања ради, председник Вучић имао је сличне изјаве и у јулу 2020. године, када су разговарали у “посебним одајама”.

“Морам да кажем да ме је одвео у одаје које нису званична канцеларија, па сам могао да видим посебне собе за француске редседнике. Сетио се емоција које је доживао у Београду. Показао је изузетно гостопримство”, истакао је Вучић тада за ТВ Пинк.

Пре данашњег састанка и Вучић и Макрон су истакли да ће једна од тема разговора бити решавање косовског питања. Макрон је најавио своју већу ангажованост у дијалогу Беогарада и Приштине, док је српски председник најавио и да је договорено да до краја године буде започета изградња београдског метроа.

Председник Вучић је позвао Макрона да поново посети Србију.