Прочитај ми чланак

Топалко: Не бојим се Вучића, он је манипулатор, а његови таблоиди ме малтретирају

0

Певач Милан Топаловић Топалко, након гостовања у једној емисији коју је прекинуло обраћање Александра Вучића, изразио је незадовољство на друштвеним мрежама, чиме се нашао на мети критика председника.

Државни непријатељ број један, научник, геније или само певач чији је наступ прекинуо председник или човек који је своје лично мишљење изнео јавно, на шта чак и по Уставу има право.

Топалко се због неколико реченица које је поставио на свом Инстаграм профилу нашао на мети председника Србије Александра Вучића.

– Нисам очекивао реакцију, да ће било ко да подигне на тај ниво и коментарише. Ја сам само један обичан грађанин ове земље који је незадовољан односом медија и њиховом бахатошћу према људима који уредно и нормално воде свој живот и не припадају ниједној странци, и повремено кажу оно што мисле. Али, пошто се то не уклапа у нечије политичко мишљење због тога буду избачени и исмевани. Откако сам дошао и постао популаран певач био сам малтретиран од стране тих истих медија преко којих Александар Вучић као председник све време манипулише људима у овој земљи. Нису на терену и нису присутни, па не могу, као ја рецимо, да знају како стоје ствари у суштини – рекао је певач гостујући у емисији „Пробуди се“ и додао:

– Слали су ми и његови људи из његове странке честитке и рекли да сам у праву за све што сам написао. Ја сам само певач цео свој живот, пратим музику, пратим политику, пратим спорт, желим да будем информисан о свему. За разлику од његових људи који му раде и воде посао и који су експерти за све. Довољно је да сви схватимо да то нема смисла, у свакој озбиљној земљи потребно је да свако ради оно за шта је школован и за шта је показао да има неко знање, а не зато што га је поставила нека странка.

Иако се нашао на мети председника, Топалко не страхује јер већ има довољно искуства, како каже, са саботирањем његове музичке каријере.

– Стојим иза сваке своје речи, не бојим се ничега, цео живот нисам урадио ништа лоше никоме. Доживљавао сам сличне ситуације, немам мало година. Што се тиче посла, мене су већ санкционисали људи из СНС, јер сам свој посао градио и радио онако како ја мислим да треба. Гледао сам да што више имам наступа у Србији, на отвореном, то сам радио од 2009, сваке године сам имао све више концерта. Мој посао се развијао кроз године на основу квалитета који смо ми као оркестар давали љдудима и били тражени, до 2016. смо стигли до 20, 30 концерта у току летње сезоне. Међутим, онда се десило то да су људи из СНС поделили Србију по реонима, и сваки реон има свог координатора који доводи певаче које он хоће и више се ту нико други не пота ништа – испричао је Топалко и додао:

– Мени је престао да звони телефон, мени није било јасно како се то десило и прво сам помислио да људи не желе да ме слушају. Онда сам схватио да ако не желе да ме слушају ти не иде тако одједном, не може тако да стане, него би требало да почне постепено да слаби. Па сам се онда информисао, звао сам људе које познајем да питам шта се дешава и зашто мене не зову да певам и долазио сам увек до истог сазнања, сви су ми рекли ‘ако имаш неког у странци, зови’.

Како се бави музиком, истиче да није политичар, а да није ни опозиционар, како је окарактерисан због јавног изношења свог мишљења против власти.

– Не прија ми присвајање, ја нисам политичар, ја сам певач. Ја нисам опозиционар, само сам певач који се бави својим послом професионално. О мени су свашта писали, тужио сам таблоиде и добио на суду, целу моју породицу су блатили, на крају сам дошао до тога да не могу да обављам свој посао који сам заслужио да радим својим квалитетом, зато што је неко поделио Србију као да му је бабовина и да влада њом. Узети моје парче хлеба није у реду, јер ја не радим други посао, радим то што радим цео свој живот.

Иако се сада нашао у фокусу пажње јавности, певач не очекује да се било шта промени док се одржава овакво стање у земљи.

– Неће се догодити ништа, док год он управља свим тим људима који немају неког знања, али испуњавају оно што он каже. Ја сам певач, не треба ме провоцирати, не треба дирати у мене јер ћу на крају ако се настави то понављање и санкционисање да не радим, да оснујем своју странку и да покажем како држава треба да функционише и да политичар не треба да буде неко ко је ријалити звезда, већ да буде обичан смењив човек, као било који човек који ради свој посао, ако зна да ради свој посао. Полазим од себе, ако знам да радим свој посао, ја то радим, ако нешто не знам, препустим ономе ко зна боље од мене. Не треба политичар да буде недодирљив, да преко медија убеђује људе да ће после њега да буде смак света. Није у реду да се маниопулише људима из свог инетерса, то не води ничему – закључио је Милан Топаловић Топалко.

Подсетимо, певач Милан Топаловић Топалко изјавио је да Вучић не треба да малтретира људе и да их застрашује, а убрзо након тога стигао је одговор председника Србије. На седници Градског одбора СНС-а Вучић је истакао да оног момента када кажете нешто ружно против Александра Вучића – чак и „Топалко постаје научник и геније“.