Прочитај ми чланак

ТО ЈЕ СРПСКА ПОЛИТИКА: Први човек демократа, сада је други на листи СНС

0

Иако Демократка странка (ДС) неће учествовати на изборима у Мајданпеку који се одржавају у недељу, 2. септембра, њен некадашњи први човек у овом граду Драган Поповић Попа хоће. Међутим, за ту прилику он је обезбедио нови "дрес" - напредњачки.

Сва је прилика да је и он „прелетео“, пошто на ове изборе излази на листи СНС, на којој је други, одмах иза актуелног председника општине Дејана Вагнера.

Када и како је дошло до Поповићеве „промене тима“ није познато, али његова одлука сасвим сигурно јесте изненађујућа, имајући у виду да је под његовим вођством ДС на последњим изборима у овом граду освојила највише гласова, и то одмах иза СНС.

Такође, то је био један од најбољих резултата који су демократе постигле те 2016. године на локалу. Како се спекулисало, управо је шанса да се постигне тај резултат био узрок његовог дистанцирања од ДС, чије је челнике тада замолио да не долазе у кампању у то место.

Иначе, Поповић је у два мандата био на челу ове локалне самоуправе, тачније осам година, а био је и члан Председништва ДС.

Пре неколико година медији су о њему писали да је сам себи исплаћивао солидарну помоћ више од две године, и да је по том основу, на плату, добијао још 22.800 динара. Исти случај је био и са његовом блиским сарадницима.

На предстојеће изборе у Мајданпеку поред СНС-а, излазе и ПУПС и коалиција СПС-ЈС, као и Двери, Влашка странка, Влашка странка МОСТ и ДЈБ

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!