Прочитај ми чланак

Терориста прети: Није угодно бити Србин на Косову

0

Терориста и ратни злочинац Рамуш Харадинај оценио је да дијалог са Србијом „неповратно води“ ка престанку утицаја Београда на север Косова.

„Дијалог са Србијом „неповратно води“ ка престанку утицаја Београда на север КиМ“

„Зна се куда иде овај процец: Иде према рашчишћавању односа Србије са Косовом. Не може Србија априла, када буде одлучивано о датуму почетка (њених) преговора (са ЕУ), задржати улогу коју сада има на северу Косова“, оценио је Хариднај, председник Алијансе за будућност Косова, у интервјуу подгоричкој Телевизији „Атлас“.

Харадинај сматра да је евроинтеграција неопходна не само Србији, него и Космету, али је оценио да Србија „кочи саму себе“.

Коментаришући тврдње да Срби на југу Космета живе „као у концентрационим логорима“, Харадинај је запретио да „није угодно“ бити Србин на Космету.

Овај терориста и ратни злочинац сматра да је концепт велике Албаније превазиђен, док идеју о размени дијела територије јужне Србије за север Косова карактерише као нереалну.

Харадинај Албанцима из Прешевске долине поручује да наставе да учествују у политичком животу Србије, преноси Телевизија „Атлас“.

Да ли Влада Србије има решење за овакве претње?!

 

(Бета)

Обрада Србин.инфо