Прочитај ми чланак

Тепић: Вучићев одговор једно „велико ништа“

0

Потпредседница Странке слободе и правде и посланица Мариника Тепић реаговала је данас на деманти МУП-а да се Мухамед Дахлан не налази на Интерполовој потерници наводећи да се Дахлан налази у систему Интерпола и да се објашњење МУП-а односи на црвену потерницу.

Тепић је за телевизију Н1 нагласила да је она раније на конференцији за новинаре нагласила да се Дахлан не налази на црвеној потерници и да има више врста потерница Интерпола.

Додала је да се Дахлан налази у систему Интерпола још од када је Палестина приступила тој организацији 2017.

Тепић је за Н1 рекла да председник Србије Александар Вучић одговорио са „једно велико ништа“ на њена раније постављена питања о трговини оружјем у време док је Вучић био министар одбране, односно да Вучић није одговорио ни на једно њено питање, рекла је Тепић.

Она је казала да је радник ваљевске фабрике „Крушик“ Александар Обрадовић пустио „духа из боце“ и додала да је важно да други наставе тамо где је он стао.

Тепић је, говорећи о јучерашњој конференцији за новинаре у Скупштини Србије, казала да се током саме конференције није чуо тон током преноса исте, као и да је Скупштина Србије касније након конференције објавила снимак са тоном на свом каналу на Yоутубе-у.

Додала да је „неко вероватно утишао тон“ док се сама конференција уживо преносила.

„Верујем да је то била класична саботажа“, оценила је Тепић за Н1.

Министарство унутрашњих послова Србије јуче је саопштило да су „апсолутно нетачне тврдње представнице Савеза за Србију Маринике Тепић да се Мохамед Дахлан налази на потерници Интерпола“.

У систему те међународне полицијске организације за Дахланом никада није била расписана потерница, нити се тренутно потражује путем Интерпола, навео је МУП у саопштењу.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!