Прочитај ми чланак

Тепић: Седница Владе Србије – перформанс Вучића и његових лутака на концу

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да седница Владе Србије, на којој учествује и председник Александар Вучић, представља перформанс Вучића и његових “лутака на концу”.

“То су председница владе Ана Брнабић и министри, који су само људи за извршење његових послова”, рекла је Тепић у Дану уживо на Н1.

Влада Србије на седници у Београду разматра текућу енергетску кризу и друга питања, а седници присуствује и председник Србије.

Тепић је казала да ССП годинама упозорава у коликој је кризи енергетски сектор и да је ЕПС на коленима, пре свега захваљујући нестручном руководству.

Каже да је директор ЕПС Милорад Грчић “једва завршио средњу школу” и да га власт противзаконито држи на челу ЕПС.

“Енергетски сектор је бачен на колена и ми, као земља која треба да извози струју, сада је увозимо за милионе евра дневно”, рекла је она.

Истиче да суштина није само да се смени Грчић, што ССП тражи, него и да власт призна да је лагала и “да су до суботе говорили да је све у најбољем реду и да нико не треба да брине, а онда – тотални колапс за само 24 сата”.

“Није одговорност само Грчића… И (министарка енергетике) Зорана Михајловић и Ана Брнабић па и сам Александар Вучић би, да живимо у нормалној земљи, до увече пре два дана поднели оставке”, говори Тепић.

“Језик мржње је обележје овог режима”

Потпредседница ССП каже да је језик мржње обележје владајућег режима и да би волела да је прва тачка на седници владе случај њеног претученог колеге Роберта Мишића из Бора.

Како је навела, Мишић је пребијен и поломљена му је нога због тога што је покушао да спречи насилно пробијање блокаде током еколошких протеста.

“Оно што су показале ове блокаде је да су сви ови Вучићеви чекићари и батинаши, под притиском већине, побегли на крају”, рекла је Тепић.

“Када су људи сложни и кад су заједно, побегну и ови батинаши”, додала је.