Прочитај ми чланак

Тањуг: Вучић и Ђилас заједно ће да раде на истом пројекту

0

Vucic Djilas(Тањуг)

До краја недеље одржаће се састанак првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића и градоначелника Београда Драгана Ђиласа у вези с пројектом „Београд на води“, рекао је данас шеф посланичке групе СНС у скупштини Београда Александар Јовичић.

Јовичић је Тањугу рекао да јавност може очекивати да до тог састанка дође до краја седмице и да се заиста крене у озбиљну модернизацију главног града.

 – Али желим да се одмах оградим од тога да је то било какав увод у неку нову коалицију или нешто томе слично. Ово је само један разговор како да помогнемо да Београд буде једна прелепа метропола и да искористимо потенцијале које имамо, а имамо их доста – рекао је Јовичић и додао да што се тиче одборника СНС, Ђилас може очекивати „врућу јесен“.

 Он је оценио да је од суштинске важности да се уђе у реализацију пројекта „Београд на води“, нагласивши да је то императив СНС био и у преизборној кампањи кад је та странка говорила о значају тог пројекта.

 Јовичић је подсетио да је реч, између осталог и о измештању београдске аутобуске и железничке станице и нагласио да су у мандату актуелне владе пронађена средства за завршавање „Прокопа“.

 Према његовим речима, важно је да у наредном периоду део око „Савског амфитеатра“ добије нову димензију и постане најлепши део града.

 Јовичић је оценио да је то најатрактивнија локација Београда и да би се у другим метрополама то давно искористило као велики пројекат за отварање нових радних места у многим привредним областима.

 – СНС ће кренути у разговоре са градоначелником Београда о том пројекту и надамо се да их он неће опструисати. Када говоримо о том пројетку, желимо да страначке интересе оставимо по страни и да се бавимо интересима Београђана и грађана Србије – рекао је он.

– Градоначелник Београда Драган Ђилас може очекивати ‘врућу’ јесен што се тиче одборничке групе СНС. Ми не делимо мишљење да је он добро водио град, већ да је Београд презадужена метропола са 900 милиона евра, да су пројекти прецењени, да су плаћани неколико пута више… – додао је Јовичић.

 Он је поновио да је пројекат „Београд на води“ иницијатива СНС.

 – Оно што је важно је да ми из опозиције у главном граду не желимо да одустајемо од модернизације Београда, него да понудимо контакте и са УАЕ и другим инвеститорима света с обзиром да је влада Србије, а њен стуб је СНС, постала екстровертна према свим партнерима у свету и желимо тај потенцијал да искористимо, па чак иако је градоначелник у овом тренутку Драган Ђилас – рекао је он.

 „Желимо да разговарамо на ту тему, видећемо какав је одзив са друге стране јер модернизацију Београда „нико не може да заустави па се надамо да то неће чинити ни Драган Ђилас“, рекао је Јовичић.