Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Вероватно је да ће бити избора, али опозиција не треба да их прихвати

0

Београд -- Председник СДС Борис Тадић оценио је да је већа вероватноћа да ће бити превремених избора него да их неће бити.

Он је међутим навео да опозиција не треба да их прихвати под околностима у којима председник државе Александар Вучић држи пуну контролу над изборним процесима и медијима.

Фото: Јутјуб

„Кључни циљ протеста мора да буде стварање услова за поштене изборе. То је најважније питање овог тренутка које обједињује читаву опозицију. То је питање опстанка демократије и политике у Србији и уопште могућности да се овај криминални систем промени“, казао је Тадић за недељник НиН.

Према његовим речима, реалније је да опозиција бојкотује изборе него да власт испуни услове за поштене изборе.

„Одбијањем успостављања нормалних изборних услова од стране власти иде се у непарламентарну борбу. Тако је било и ’90их година. Део међународне заједнице је заинтересованији да им Вучић испостави признање независности Косова, него за очување демократије у Србији. То је бесрамна улога неких европских политичара. Али и поред тога, међународна заједница не би могла да прећути бојкот избора“, казао је Тадић, који је и бивши председник Србије. Говорећи о протестима „Стоп крвавим кошуљама“, Тадић је казао да сваки протест има смисла ако је осмишљен у складу са претходно јасно дефинисаним политичким захтевима и циљевима .

„Не можемо да се понашамо као кишне глисте које само рефлексно реагују на спољни надржаја и зато није довољно да као претполитика друштва данас само реагујемо на покушај убиства Борка Стефановића, већ ови протести поред захтева за смену Вучићеве власти морају да промовишу и више циљеве и конкретне политике развоја и промена, баш као што се дешава ових дана у Француској“, казао је Тадић.

Тадић је казао да је је тражио телевизијски дуел са Вучићем да би ставио тачку на Вучићеве „патолошке лажи о резултатима“ његове власти, које су срж његовог сваког јавног обраћања и темељ његовог управљања Србијом.

Тај дуел је, по Тадићевим речима, потребан да би демистификовао његову владавину лажима и да би покуша да пробуди грађане Србије из „гебелсовске хипнозе којој су годинама изложени“.

„Тим лажима шест година пребацује одговорност за сопствене грешке и криминал на бившу власт. Не сме да се одазове зато што је патолошки лажов“, казао је Тадић и додао да је док је био председник излазио на дуела са сваким ко је од њега то тражио.

Поручујући да свима жели срећнију Нову годину од претходне, Тадић је казао да је „атмосфера у српском друштву најболеснија у последњих неколико деценија“.

„Вучић је човек који врло добро познаје политичку вредност новца. Данас је формирана нова финансијско-политича олигархија која управља Србијом и то ће бити највећи проблем за сваког ко дође на власт“, казао је Тадић.

Тадић је казао да је шест година пропуштања шанси било довољно.

„Хајде сад коначно да станемо и да сменимо ово зло“, рекао је председник СДС.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!