Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Такса легално право, оштрије мере ако Србија настави агресивну политику

0

Хашим Тачи изјавио је у Берлину, после састанка са шефицом дипломатије Европске уније Федериком Могерини, да је такса легално право и да ће Приштина пооштрити те мере ако Србија настави да води агресивну политику против Косова.

Тачи је на састанку био са министром спољних послова Беџетом Пацолијем, али не и са премијером Рамушом Харадинајем, који је неколико пута критиковао Могерини, преноси РТК2.

foto: www.president-ksgov.net

Он је рекао да Косово има подршку целог света за постизање коначног и свеобухватног споразума са Србијом.

„За нас, наше суседе и саму ЕУ, споразум између Косова и Србије је од виталног значаја за заједнички напредак. После споразума Северне Македоније и Грчке, овај споразум би донео још више мира и стабилности региону и Европи“, изјавио је Тачи.

Сједињене Америчке Државе, ЕУ и цео свет нас подржавају у постизању мирољубивог, коначног и свеобухватног споразума са Србијом. Спремни смо да наставимо дијалог у Бриселу, додао је Тачи.

Он је поновио захтев за либерализацију виза за грађане Косова.

„Испунили смо критеријуме, то је неправда према Косову. Надам се да ће Меркел и Макрон дати добре вести о визама, а ако се то не догоди, то ће бити разочарање, рекао је он.

Тачи је саопштио да су на састанку са Могерини дискутовали о регионалном развоју и о важности европских интеграција свих западнобалканских држава.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!